FC Volendam verliest in Almere – Noordhollands Dagblad

FC Volendam verliest in Almere - Noordhollands Dagblad
Almere City verlengt met pijn en moeite geweldige thuisserie
Voor de zevende keer op rij heeft Almere City een competitieduel in eigen huis gewonnen. Dat is een clubrecord. Zondagmiddag moest FC Volendam eraan geloven. 

De zege van Almere City kwam tot stand dankzij een vroeg doelpunt van Shayon Harrison. Al in de vierde minuut wist de Engelse spits met enig fortuin het net te vinden. Volendam kreeg in het restant van het duel voldoende kansen om een punt te pakken of zelfs te winnen, maar City-keeper Joshua Smits groeide met meerdere goede saves uit tot beste man van het veld. Namens Volendam miste Zakaria El Azzouzi een penalty. 

Volendam blijft na vijf competitierondes op zeven punten staan. De formatie van trainer Wim Jonk is de nummer negen van de ranglijst. Almere is de nummer zes met één punt meer. 

Eerste zege Roda JCIn eigen huis kwam Roda al na een paar minuten op voorsprong. Richard Jensen scoorde. Kort na de pauze tikte Iké Ugbo binnen. Hij kon profiteren van een foutje van doelman Ronald Koeman jr., die de bal losliet. Pas in de slotminuut deed Philippe Rommens namens TOP iets terug.

Roda staat nu op vier punten uit vijf competitieduels. De Limburgers hebben de laatste plaats overgedaan aan Jong PSV. TOP heeft eveneens vier punten. 

De zwaar bevochten overwinning tegen FC Volendam betekende alweer de zevende thuiszege op rij voor de Almeerders in de Keuken Kampioen Divisie (play-offs niet meegeteld). Volgende week speelt Almere City FC een uitwedstrijd tegen Excelsior in Rotterdam.

Eindhoven laat kans liggenBij een zege op streekgenoot Helmond Sport was FC Eindhoven zondag de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie geworden. De derby eindigde echter in een nederlaag: 1-0. 

WhatsApp ons!Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 – 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

In het SolarUnie Stadion van Helmond Sport bleef het zondag lang gelijk. Pas in de absolute slotfase schoot Bodi Brusselers de winnende treffer binnen. Hij knalde de bal fraai in de kruising. Voor Helmond Sport betekende het de eerste overwinning van dit seizoen, FC Eindhoven was juist nog ongeslagen. 

Almere City heeft de tweede zege van het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie kunnen bijschrijven. De ploeg van trainer Robert Molenaar hield FC Volendam nipt op afstand: 1-0. Shayon Harrison maakte al vroeg het enige doelpunt van de wedstrijd; Zakaria El Azzouzi miste namens Volendam een penalty. Almere City heeft acht punten verzameld in de eerste vijf duels, terwijl Volendam op zeven staat.

Volendam kende een valse start in Almere, want Harrison tekende al in de derde minuut voor de openingstreffer. Niek Vossebelt profiteerde optimaal van geblunder in de verdediging van de bezoekers en de middenvelder stelde Harisson vervolgens in staat om vanbinnen het strafschopgebied raak te schieten. Vossebelt leek na twintig minuten uit te groeien tot schlemiel van Almere City, daar hij de bal tegen zijn hand kreeg in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd echter tegen de lat geschoten door El Azzouzi, waardoor Volendam een ideale mogelijkheid om de stand gelijk te trekken onbenut liet.

Het elftal van trainer Wim Jonk liet de gemiste strafschop snel achter zich en via Derry John Murkin en Noah Fadiga was de formatie uit Volendam dicht bij de gelijkmaker. Aan de andere kant liet Ricardo Kip zich niet onbetuigd, maar de inzet van de aanvallende middenvelder van Almere City vloog over het doel. Het was een vermakelijke eerste helft, mede door de fraaie doelpoging van Nick Doodeman namens Volendam in de slotfase. De thuisspelende ploeg bereikte het rustsignaal echter met een 1-0 voorsprong dankzij een bekwame redding van doelman Joshua Smits.

Na de rust was Almere City meerdere keren dicht bij een verdubbeling van de marge. De beste kansen waren voor Jelle Goselink, die net naast krulde na een goede aanval én de bal uit kansrijke positie in het zijnet kopte. Halverwege het tweede bedrijf bereidde hij tevens een kans voor Anwar Bensabouh voor, maar de middenvelder had geen succes in de afronding. In het laatste kwartier werd Volendam een stuk gevaarlijker en hing de 1-1 even in de lucht. Doelman Joshua Smits pareerde meerdere afstandsschoten en bracht goed redding op een gevaarlijke kopkans, waardoor Almere de zege veiligstelde.

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.