Van Vlerken sluit triatlonloopbaan af met EK-goud in Almere – NOS

Van Vlerken sluit triatlonloopbaan af met EK-goud in Almere - NOS
Van Vlerken sluit Ironman af met winst in Almere
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De Zuid-Afrikaan Matthew Trautman heeft zaterdagmiddag de triatlon Challenge Almere Amsterdam op zijn naam geschreven. Hij kwam na 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer hardlopen als eerste over de finish in een tijd van 7 uur, 50 minuten en 15 seconden. Dit betekende een nieuw parcours record. Het oude record werd vorig jaar gevestigd door de Sloveen Jaroslav Kovacic en stond op 7.55.44

De Deen Kristian Hogenhaug kwam als tweede over de finish op de Esplanade in het centrum van Almere. Hij klokte een tijd van 7 uur en 53 minuten en 52 seconden en kroonde zich daarmee tot de nieuwe Europees kampioen. De Tsjech Tomas Renc kwam als derde over de finish. Beste Nederlander werd uiteindelijk Erik-Simon Strijk uit Roosendaal in 8.21.28.

Bij de vrouwen ging de winst naar Yvonne van Vlerken in 8 uur, 56 minuten en 10 seconden. Bij de wissel naar het lopen had zij nog een achterstand van bijna 14 minuten op Sarissa de Vries uit Maastricht, maar die laatste stortte in tijdens de marathon. Het was voor Yvonne van Vlerken haar laatste Long Distance triatlon ooit.

WhatsApp ons!Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 – 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!