De lat ligt steeds hoger in Almere, ondervindt nu ook trainer Molenaar – NOS

De lat ligt steeds hoger in Almere, ondervindt nu ook trainer Molenaar - NOS
Almere City ontslaat trainer Molenaar vanwege teleurstellende resultaten
Robert Molenaar verlaat Almere na teleurstellende resultaten ProShots zoom in NOS Voetbal • Gisteren, 13:42 De lat ligt steeds hoger in Almere, ondervindt nu ook trainer Molenaar Uiterlijk in 2021 wil Almere City FC naar de eredivisie promoveren. Die ambities kosten trainer Robert Molenaar nu de kop bij de eerstedivisionist.

“Almere heeft geen geschiedenis, maar maakt geschiedenis”, zei Molenaar voorafgaand aan dit seizoen nog trots. Nog niet wetende dat het geduld van de club met hem al voor de helft van de competitie op is.

Een elfde plaats, maar ook de manier van spelen en gebrek aan progressie liggen volgens de club ten grondslag aan het rigoureuze besluit.

Dus wordt Ole Tobiasen weer naar voren geschoven, de assistent die in de toekomst bondscoach van Denemarken wil worden. Vorig seizoen kreeg hij na het ontslag van Michele Santoni al de kans zijn eerste stappen als hoofdtrainer te zetten. Met verdeeld succes.

Almere is niet tevreden over de resultaten van Almere onder Molenaar. Hij won zes keer, speelde vier keer gelijk en verloor zes keer. Almere staat na zestien wedstrijden op de elfde plaats op de ranglijst. 

Met een uitstekende serie onder zijn bewind won het trotse Almere City de vierde periode en stapte het weer met de borst vooruit het veld op in de play-offs. Er werd hardop gedroomd, er werden extra tribunes gezet, maar er kwam met Cambuur ook meteen een ploeg op bezoek die net even wat slagvaardiger was.

Dat laat Almere weten via de officiële kanalen. Tegenvallende resultaten, de manier van spelen en gebrek aan progressie liggen ten grondslag aan deze beslissing, schrijft de club.

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

3 Almere City FC heeft dinsdag vanwege de slechte prestaties afscheid genomen van trainer Robert Molenaar. Diens assistent Ole Tobiasen zal de rest van het seizoen weer als hoofdcoach fungeren bij de huidige nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie.

“Tegenvallende resultaten, de manier van spelen en gebrek aan progressie liggen ten grondslag aan deze beslissing”, legt Almere City het ontslag van de vijftigjarige Molenaar uit op de eigen site.

De voormalige verdediger werd aan het begin van dit seizoen aangesteld als de opvolger van Tobiasen, die de honneurs waarnam nadat trainer Michele Santoni in maart werd ontslagen.

Molenaar kreeg als doel mee om Almere City in de komende jaren voor het eerst naar promotie naar de Eredivisie te leiden. “Almere City wil verder professionaliseren en in de komende jaren de stap naar de Eredivisie maken. Ik kan niet wachten om daar mijn steentje aan bij te dragen”, zei hij in juni.

Almere City, dat vorig seizoen strandde in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie, staat na zestien wedstrijden op een teleurstellende elfde plek in de Eerste Divisie met 22 punten. De ploeg won maar zes keer onder Molenaar.