Winkels en woningen op locatie V&D-pand in Alphen aan den Rijn – de Architect

Winkels en woningen op locatie V&D-pand in Alphen aan den Rijn - de Architect
Winkels en woningen op locatie V&D-pand in Alphen aan den Rijn
Op de locatie van het voormalige V&D-pand in het centrum van Alphen aan den Rijn komt een combinatie van winkels en woningen naar een ontwerp van Adema Architecten uit Dokkum.

De verwachting is dat dit najaar al begonnen wordt met de bouw, dat meldt de gemeente. De bouw duurt een jaar en het bouwplan heeft als projectnaam ‘De Toussaint’ gekregen. Het gaat om duurzame, gasloze woningen met zonnepanelen in combinatie met warmtepompen.

Het plan wordt de komende weken uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Daarna wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. Omdat het plan past binnen de kaders van het bestemmingsplan, zijn geen andere procedures nodig.

Ambitus uit Hilversum zal namens Garbe de ontwikkeling realiseren (Ambitus is ook het aanspreekpunt) en Adema Architecten uit Dokkum tekent voor het ontwerp.

De verwachting is dat dit najaar al begonnen wordt met de bouw, dat meldt de gemeente. De bouw duurt een jaar en het bouwplan heeft als projectnaam De Toussaint gekregen. Het gaat om duurzame, gasloze woningen met zonnepanelen in combinatie met warmtepompen. De prijzen variëren van 300.000 euro tot 450.000 euro.

Het is een prominente plek in ons stadshart, zegt wethouder Gerard van As. De nieuwbouw krijgt ongeveer dezelfde uitstraling als het vernieuwde Thorbeckeplein. Aansluitend knappen we het openbaar gebied rondom deze locatie op. Het plan wordt de komende weken uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

Lang was onduidelijk wat er met het pand zou gebeuren. Het gebouw aan de Van Boetzelaerstraat staat inmiddels al drie jaar leeg, dat is sinds warenhuisketen V&D failliet ging. Van As zei in januari 2018 voor het eerst dat hij snel duidelijkheid verwachtte over de invulling van het gebouw. Dat moment is nu dus eindelijk aangebroken.