Jongen (15) die Romy wurgde stond onder behandeling voor zedenmisdrijf

Misbruikt en vermoordRomy uit Hoevelaken werd op 2 juni 2017 gevonden in een sloot bij het dorp Achterveld. Drie dagen later werd de 14-jarige jongen uit Lunteren aangehouden.

De jongen uit Lunteren stond onder behandeling van ggz-instelling De Waag in Amersfoort. Belangrijkste vraag is: hoe kon de jongen, hoewel hij in therapie was, opnieuw in de fout gaan?

‘Enorme klap’Voor de ouders van Romy is het nieuws een ‘enorme klap’, laat hun advocaat Dineke Postma aan Omroep Gelderland weten. “De vraag is of dit voorkomen kon worden. Voor hen lijkt het erop dat hij wel heel veel vrijheid kreeg gezien zijn problematiek en wat er al bekend was”, aldus de advocate.

In november werd de jongen veroordeeld tot één jaar jeugdgevangenis en jeugd-tbs. Uit het vonnis bleek dat de jongen al in juli 2016 met de politie in aanraking was gekomen vanwege aanranding en daarvoor in behandeling moest.

De instelling behandelt onder meer mensen met agressie en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ten tijde van de moord op Romy was de jongen nog onder behandeling.

Amersfoort at Twitter: