Treinproblemen tussen Zwolle en Amersfoort zijn nasleep van ernstig ongeluk

Er worden ter hoogte van Hogeschool Windesheim extra sporen worden aangelegd waar treinen ‘s nachts kunnen worden geparkeerd en schoongemaakt. Tussen het station en het opstelterrein komt een extra spoor. Hierdoor wordt de fietserstunnel bij de Koggelaan met een spoor verbreed.
Post: Postbus 1095, 8001 BB Zwolle E-mail: info@weblogzwolle.nl Weblog Zwolle is onderdeel van Stichting Zwolle Online

De sporen richting het noorden worden in de komende jaren uitgebreid van twee naar vier sporen. Hierbij zal een ongelijkvloerse spoorkruising worden gebouwd waarbij het spoor richting Emmen onder het doorgaande spoor naar Meppel zal lopen, een zogenaamde dive-under. Dit zal plaatsvinden bij de splitsing bij Herfte. Ook zal er worden gewerkt aan de vermindering van het aantal wissels. Dit wordt gerealiseerd bij de Hoge Spoorburg tussen de Oosterlaan en Deventerstraatweg.

Het is voor de soepele doorgang van het treinverkeer belangrijk dat elke trein op station een eigen spoor krijgt. Hier werd eerder al rekening mee gehouden door een extra brede passagetunnel onder het station aan te leggen evenals een extra perron. Toch is het zo druk dat treinen geregeld op elkaar moeten wachten.

Al deze werkzaamheden maken onderdeel uit van het Spoorplan Noord-Nederland. Dit wordt gedaan in opdracht van de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel in samenwerking met NS en Arriva. ProRail werkt hiervoor aan ongeveer 20 spoorprojecten. Er wordt 1 miljard euro geïnvesteerd aan spooruitbreiding, stationsvernieuwing en de aanleg van tunnels en opstelterreinen. Op die manier zal worden bijgedragen aan een betere bereikbaarheid van het noorden. Treinen kunnen op die manier onafhankelijk van elkaar aankomen en vertrekken.

Amersfoort at Twitter: