Obstaclerun Amersfoort gaat tóch door, inschrijving is geopend

Obstaclerun Amersfoort gaat tóch door, inschrijving is geopend
Obstaclerun Amersfoort gaat tóch door, inschrijving is geopend
Marathon Amersfoort Obstaclerun door binnenstad Amersfoort 12-02-2018, 11:14 | Van de redactie AMERSFOORT Het moet één groot sportief en vooral leuk familiefeest worden. Een rondje rennen door de binnenstad van Amersfoort en onderweg klimmen en klauteren over de nodige obstakels. Geen hoge houten schuttingen of de loodzware barrières van een militaire stormbaan, maar opblaas hindernissen voor het hele gezin. Het idee van de run is afkomstig van wethouder Hans Buijtelaar en zijn partijgenoot Kees Kraanen. Nadat eerder de op tweede paasdag geplande City Challenge Run onlangs is geannuleerd, gaat de Obstaclerun Amersfoort op maandag 2 april gewoon wel door.

,,De datum is onveranderd gebleven”, zegt Floor Visser desgevraagd. ,,Maandag 2 april, op 2e paasdag dus. Je kunt meedoen aan een run over tweeëneenhalve kilometer of vier kilometer, met onderweg zo’n negen obstakels. We hebben bewust gekozen voor deze grote opblaas obstakels. Wel zo leuk, net zo uitdagend en ook geschikt voor jonge deelnemers.”

Inmiddels heeft het drietal een nieuwe website in de lucht www.obstaclerunamersfoort.nl en een Facebook pagina gemaakt. ,,Inschrijven is vanaf nu mogelijk”, zegt Mik Borsten. ,,Het wordt echt gaaf, net zo gezellig als bijvoorbeeld de Kerstmannenloop. Wij zorgen voor de muzikale omlijsting en het aansluiten van de Amersfoortse horeca. Een snelle tijd, daar gaat het op tweede paasdag niet om. Het is vooral leuk om het samen te doen, met vrienden bijvoorbeeld.”

Tien dagen geleden werd bekend dat de organisatie van de ‘Obstaclerun’ de stekker uit het evenement ging trekken, maar inmiddels zijn er andere Amersfoorters opgestaan om het evenement toch door te laten gaan. En het goede nieuws deze maandag: de inschrijving is geopend.

De organisatoren van de Marathon Amersfoort, Mik Borsten, Jaap Hengeveld en Floor Visser, gaan er voor zorgen dat het evenement toch op maandag 2 april gehouden kan worden. “De datum is onveranderd gebleven”, zegt Floor Visser. “Maandag 2 april, op 2e paasdag dus. Je kunt meedoen aan een run over tweeëneenhalve kilometer of vier kilometer, met onderweg zo’n negen obstakels. We hebben bewust gekozen voor deze grote opblaas obstakels. Wel zo leuk, net zo uitdagend en ook geschikt voor jonge deelnemers.” Meer informatie over de route vind je hier.

Kun je niet wachten om straks bij de finish je eigen Obstaclerun Amersfoort medaille om te hangen? Deelnemers aan de 2,5 km betalen €12,95 en deelnemers aan de 4 km betalen €16,95. Meer informatie over de inschrijving vind je hier.


Amersfoort at Twitter: