Man gooit fiets op ambulance en mishandelt chauffeur

Man gooit fiets op ambulance en mishandelt chauffeur
Man gooit fiets op ambulance en mishandelt chauffeur
GLOCALmedia Man gooit fiets op ambulance en mishandelt chauffeur 11-03-2018, 23:23 | Van de redactie AMERSFOORT Voor de tweede keer dit weekend zijn de hulpdiensten opgeschrikt door geweld richting hen. Waar vrijdagnacht een agente bijna gewurgd werd, is er zondagavond een ambulance vernield en de chauffeur mishandeld. 

Rond 20.30 uur gooide een 35-jarige man op de Utrechtseweg een fiets tegen een passerende ambulance aan. Toen de verpleegkundige het portier opende om te kijken waar de klap vandaan kwam, gooide de man de fiets opnieuw naar de ambulance.

Het projectiel raakte de verpleegkundige niet, waarna de chauffeur verhaal is gaan halen bij de man. Hierop ontving hij een klap van de 35-jarige, die vervolgens hard wegrende. 

Door het opgegeven signalement en getuigen werd de man op de Hellestraat aangetroffen, aangehouden en later ingesloten. Tegen hem wordt aangifte gedaan van mishandeling en vernieling. Met de ambulancechauffeur gaat het naar omstandigheden goed.

AMERSFOORT – Zondagavond rond 20:30 uur heeft een 35-jarige man uit Amersfoort op de Utrechtseweg een fiets tegen een passerende ambulance aan gegooid. De ambulancebroeders schrokken hiervan en dacht in eerste instantie aan een mogelijke aanrijding.

Toen de verpleegkundige echter het portier opende, gooide de man de fiets opnieuw naar de ambulance. Om te voorkomen dat de fiets hem zou raken, heeft de verpleegkundige het portier gesloten. De chauffeur is vervolgens uitgestapt en op de man afgelopen. Hierop heeft de man de ambulancechauffeur in zijn gezicht geslagen. Daarna rende de man weg.

Aan de hand van het signalement en getuigen werd de man op de Hellestraat aangetroffen. Hij is aangehouden en ingesloten. Tegen hem wordt aangifte gedaan van mishandeling en vernieling. De reden waarom de man de ambulance vernielde en chauffeur sloeg is vooralsnog onbekend. Met de ambulancechauffeur gaat het naar omstandigheden goed.

112 Amersfoort 112 Amsterdam 112 Apeldoorn 112 Arnhem 112 Barneveld 112 Bunschoten 112 Dalfsen 112 Doetinchem 112 Drenthe 112 Ede 112 Hardenberg 112 Harderwijk 112 Hilversum 112 in Beeld 112 Nijkerk 112 Ommen 112 Ridderkerk 112 Rotterdam 112 Scherpenzeel112 Schiedam 112 Vallei 112 Vechtdal 112 Veenendaal 112 Wageningen 112 Zeewolde 112 Zwolle112Press

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd.Dit vinden wij jammer, want mede dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk. Zou je Adblocker voor onze website willen uitschakelen?Zo blijft het nieuws gratis en steun je de lokale ondernemers.Meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.


Amersfoort at Twitter: