Politie Amersfoort wil vaker onverwachte scootercontroles houden

Politie Amersfoort wil vaker onverwachte scootercontroles houden
Politie controleert bromfietsen in Nieuwland
Politie Amersfoort Politie gaat vaker en onverwachter scooters controleren 14-04-2018, 21:22 | Van de redactie AMERSFOORT Om de jeugd in Amersfoort te slim af te zijn, gaat de politie vaker en korter scootercontroles houden. Via Whatsapp en social-media houdt de jeugd elkaar op de hoogte als er een controle is en zij kunnen dan de politie ontlopen. Zaterdag was in Nieuwland zo'n korte controle en hierbij had de politie Amersfoort direct 'beet'.

Op De Gekroonde El in Nieuwland werden drie scooters bekeurd voor een te hoge constructiesnelheid, waarbij 59 km/u de hoogste snelheid was die werd gemeten. ,,Deze scooters (met blauwe kentekenplaten) kregen allen een WOK-status", aldus de politie. ,,De scooters mogen dan niet meer op de weg rijden totdat ze zijn herkeurd bij een RDW keuringsstation zoals in Nieuwegein. Ook werd er een scooter ingenomen voor technisch onderzoek."

INCIDENTEN Er werden tijdens deze controle twee aanhoudingen verricht in verband met de wet op de identificatieplicht. Twee bestuurders reden onder invloed van alcohol. Hiervan had er een zoveel gedronken dat het rijbewijs werd ingevorderd. Tevens werd er voor ruim 2400 euro aan openstaande boetes geïnd. Daarnaast werden er nog 61 bekeuringen uitgeschreven wegens te gladde banden en werden er twee te hoge snelheid-boetes uitgeschreven.

Door korte controles uit te voeren op verschillende locaties in Amersfoort hoopt de politie dat jeugdige scooterrijders worden afgeschrikt en de scooters begrenzen op de juiste snelheid.

Naast de politie deden ook de Belastingdienst, douane, RDW, NVWA en marechaussee mee aan deze controle. Op diverse wegen werden voertuigen gecontroleerd door het ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) systeem dat automatisch nummerplaten van auto's scant. Na een hit werden deze voertuigen met politiemotoren naar de controleplaats aan de Flevoweg gebracht. Daar zijn ze door de instanties uitvoerig onderzocht.

AMERSFOORT – Op zaterdag 14 april 2018 heeft de politie een bromfiets controle uitgevoerd op De Gekroonde El in Nieuwland. De agenten hebben drie scooters bekeurd voor een te hoge constructiesnelheid. 59 km/u was de hoogste snelheid die werd gemeten. De scooters (met blauwe kentekenplaten) kregen allen een WOK status. De scooters mogen dan niet meer op de weg rijden totdat ze zijn herkeurd bij een RDW keuringsstation zoals in Nieuwegein.

Donkersgoed Multimedia Donkersgoed Multimedia Donkersgoed Multimedia Donkersgoed Multimedia Donkersgoed Multimedia Donkersgoed Multimedia Twee aanhoudingen bij grote verkeerscontrole N302 in Harderwijk 14-04-2018, 07:32 | Van de redactie HARDERWIJK Lang rijksweg N302 in Harderwijk vond vrijdagmiddag en -avond een grote verkeerscontrole plaats.

Een scooter had meer gebreken en is daarom ingenomen voor technisch onderzoek.

De controle was kort maar krachtig. Dit zal de politie in de toekomst steeds vaker gaan doen. Whatsapp en Telegram worden namelijk door jeugdige scooterrijders steeds beter gebruikt waardoor snel bekend is waar er een eventuele controle plaatsvindt.

Door korte controles uit te voeren op verschillende locaties in Amersfoort hoopt de politie dat jeugdige scooterrijders worden afgeschrikt en de scooters begrenzen op de juiste snelheid.

112 Amersfoort 112 Amsterdam 112 Apeldoorn 112 Arnhem 112 Barneveld 112 Bunschoten 112 Dalfsen 112 Doetinchem 112 Drenthe 112 Ede 112 Hardenberg 112 Harderwijk 112 Hilversum 112 in Beeld 112 Nijkerk 112 Ommen 112 Ridderkerk 112 Rotterdam 112 Scherpenzeel112 Schiedam 112 Vallei 112 Vechtdal 112 Veenendaal 112 Wageningen 112 Zeewolde 112 Zwolle112Press

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd.Dit vinden wij jammer, want mede dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk. Zou je Adblocker voor onze website willen uitschakelen?Zo blijft het nieuws gratis en steun je de lokale ondernemers.Meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.


Amersfoort at Twitter: