Speciale trein vanuit Amersfoort vertrekt naar popfestival Sziget

Speciale trein vanuit Amersfoort vertrekt naar popfestival Sziget
Nederlanders massaal naar festivaleiland Boedapest | Entertainment
Het festival verwacht ongeveer 500.000 bezoekers uit tientallen landen. Headliners zijn dit jaar Kendrick Lamar, Mumford & Sons, Liam Gallagher, Bastille, Dua Lipa, Shawn Mendes, Lana del Rey en Arctic Monkeys.

Maar op de affiches prijken ook Nederlandse namen, zoals de dj’s Don Diablo, Yellow Claw, Ummet Ozcan, Jay Hardway, The Him en Eelke Kleijn. Daarnaast hebben de optredens van singer-songwriter Blaudzun, rapper Fresku, het theatercollectief 155 en de band My Baby een Nederlands tintje.

Sziget heeft al ongeveer acht jaar een grote aantrekkingskracht op Nederlanders. Dit jaar gaan er ongeveer 14.000 landgenoten, zegt Ruud Bongaerts van Festival Travel. “De trend dit jaar is dat iets meer Nederlanders naar Sziget gaan, maar wel iets korter. We zien dat de Nederlanders het festival combineren met een vakantie in andere landen of een stedentrip naar Boedapest.”

Vanuit Amersfoort vertrekken zondag en dinsdag twee lange Sziget-treinen die de bezoekers in twintig uur naar Boedapest brengen. Andere Nederlanders gaan met de auto, een van de festivalbussen of het vliegtuig. Speciaal voor de vroege gasten heeft de festivalorganisatie een voorprogramma voor de dagen in de aanloop naar de openingsdag. Voor de Nederlanders is op dinsdag een warm-upparty in Boedapest.

Op 3FM doet Frank van der Lende vrijdag, zaterdag en zondag (19.00 tot 22.00 uur) verslag van Sziget.

Ongeveer 14.000 Nederlanders zijn komende week aanwezig op het Hongaarse festival Sziget in Boedapest. Een groot deel daarvan vertrekt zondag en dinsdag vanuit Amersfoort met de uitverkochte Sziget Express.

Sziget heeft al ongeveer acht jaar een grote aantrekkingskracht op Nederlanders. Dit jaar gaan er ongeveer 14.000 landgenoten, zegt Ruud Bongaerts van promotor Ostfest. De trend dit jaar is dat iets meer Nederlanders naar Sziget gaan, maar wel iets korter. We zien dat de Nederlanders het festival combineren met een vakantie in andere landen of een stedentrip naar Boedapest.

Vanuit Amersfoort vertrekken zondag en dinsdag twee lange Sziget-treinen die de bezoekers in twintig uur naar Boedapest brengen. Andere Nederlanders gaan met de auto of het vliegtuig. Speciaal voor de early birds heeft de festivalorganisatie een voorprogramma voor de dagen in de aanloop naar de openingsdag. Voor de Nederlanders is op dinsdag een warm-up party in Boedapest.

Het zevendaagse festival Sziget vindt plaats van woensdag 8 tot en met 15 augustus op het Óbuda-eiland in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het festival verwacht ongeveer 500.000 bezoekers uit tientallen landen. Headliners zijn dit jaar Kendrick Lamar, Mumford & Sons, Liam Gallagher, Bastille, Dua Lipa, Shawn Mendes, Lana del Rey en Arctic Monkeys.

Op de affiches prijken ook Nederlandse namen, zoals de djs Don Diablo, Yellow Claw, Ummet Ozcan, Jay Hardway, The Him en Eelke Kleijn. Daarnaast hebben de optredens van singer-songwriter Blaudzun, rapper Fresku, het theatercollectief 155 en de band My Baby een Nederlands tintje.

Op 3FM doet Frank van der Lende vrijdag-, zaterdag- en zondag van 19.00 tot 22.00 uur verslag van Sziget.

03 aug.Binnenkijken: Rachel betaalt nieuwe villa cash31 jul.Ik wacht totdat ze bij me komt liggen03 aug.GTST-hunk Alkan verklapt sexy pride-outfit02 aug.Dit zegt ex Barbie over rechtszaakDagelijks alles over de sterren en royals in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.


Amersfoort at Twitter: