Amersfoortse Lengkeek ontroert juryleden bij TVOH

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Muziek is méér dan een liedje zingen. Dat werd gisteren duidelijk in ‘The Voice of Holland’. Zangeres Iris Noëlle (22) zorgde voor een confronterend moment met Waylon. 

De anders zo uitgesproken zanger vocht tegen zijn tranen nadat Iris een wel heel persoonlijk lied ten gehore had gebracht.

Ook de natuurdocumentaire Earth: one amazing day trok op NPO 1 verrassend hoge kijkcijfers primetime: daar keken 840.000 mensen naar. Wel minder dan de 883.000 kijkers die Pauw trok op de late avond op dezelfde zender. Concurrent Twan Huys wist met RTL Late Night 757.000 kijkers op RTL 4 te behouden. 

Met het nummer Piece by Piece van Kelly Clarkson vertelde Iris het verhaal over de moeilijke band met haar vader. Sinds de scheiding van haar moeder heeft ze geen contact meer met hem. Haar vader was er dan ook niet van op de hoogte dat ze meedeed aan The Voice. Iris zong het nummer met zoveel kracht dat je haar pijn zo ongeveer van het scherm zag spatten.

Wat Johan en Wilfred maar niet schijnen te willen snappen is dat hun “satire” andere mensen beschadigd. En niet kijken is een geinig adviesje maar het gaat juist om die miljoen die wel kijkt. En een Derksen die ff uitlegd dat uit de kast komen niet moeilijk is. #veronicainside

Ook in de studio hield men het niet droog. Het optreden haalde pijnlijke herinneringen boven bij zanger Waylon, die, zo zei hij, jarenlang een slecht contact met zijn zoon heeft gehad. Zijn kind is inmiddels zestien, en ze zien elkaar nu wel elk weekend, maar het hartzeer is er nog steeds. Voor Waylon, die op het punt staat om vader te worden van zijn tweede kind, reden om ter plekke een sms’je te sturen naar zijn zoon om hem te vertellen hoeveel hij van hem houdt. Daarop kregen ook Ali B en Lil’ Kleine het te kwaad.

#pauw “‘ijskast’ is chiquer dan ‘koelkast’” volgens @timdenbesten blijkbaar weet hij niet dat een ijskast de voorloper was van een koelkast en letterlijk een kast was waar ijsblokken in werden geschoven. Het is dus niet chiquer maar gewoon fout.

Maar het was niet alleen het persoonlijke verhaal dat de coaches raakte. Anouk, altijd streng maar rechtvaardig, prees Iris’ prachtige stem. En de bewondering bleek wederzijds, want Iris koos voor Anouk als mentor. Dat klinkt nu al als mooie toekomstmuziek.

Op de vroege avond deden vooral het Sinterklaasjournaal (752.000 kijkers) en Freeks wilde wereld (510.000 kijkers) op NPO 3 het goed, natuurlijk naast de nieuwsprogrammering op NPO 1 en RTL 4. Joris Linssen scoorde met Hello Goodbye vóór Pauw 733.000 kijkers. 

Het verhaal van Iris staat niet op zichzelf, zo werd duidelijk uit de reacties van kijkers op Twitter. Haar verhaal is helaas voor velen herkenbaar.

“Wij leven in een superrijk land, wij kunnen ontzettend veel in medisch opzicht en het wrange is dat tienduizenden Nederlanders ziek zijn door hun leefstijl. Dat wringt aan alle kanten.” Staatssecretaris @PaulBlokhuis #Pauw pic.twitter.com/HGtHCuJzwp

Met haar performance bracht ze iedereen tot tranen. Als je het filmpje niet kunt zien, kijk dan hier.

De heren van Veronica Inside trokken 532.000 kijkers. Johan Derksen reageerde op de kritiek die hij kreeg op zijn uitspraken over homos. Ook gaven Johan en René van der Gijp hun ongezouten mening over Marco Kroon en Sylvana Simons.