Schaapscheerder haalt loslopend schaap van de snelweg

Politie Amersfoort Schaapscheerder haalt loslopend schaap van de snelweg 23-11-2018, 06:57 | Van de redactie AMERSFOORT Een loslopend schaap zorgde donderdagochtend voor gevaarlijke situaties op de A28. Een voorbijganger, toevallig een schaapscheerder, ontfermde zich over het dier en wist het schaap van de weg te krijgen. 

De politie Amersfoort ging, samen met collegas van de politie Leusden en Woudenberg, ter plaatse. Toen zij aankwamen, had de schaapscheerder het dier al gekalmeerd en naar de berm gebracht. Daarna namen de agenten het van hem over.  Aan de hand van het oormerk kon de eigenaar worden achterhaald en kon het dier zonder kleerscheuren naar de eigenaar worden gebracht.

AMERSFOORT – Donderdagmorgen rond 10:30 uur kregen agenten een melding dat er op de A28 een loslopend schaap zou lopen.

Een loslopend dier op de snelweg kan tot ernstige ongevallen leiden. Vandaar dat de agenten van Amersfoort samen met de agenten van Politie Leusden en Woudenberg werden aangestuurd door de meldkamer.

Ter plaatse bleek een omstander zich al over het dier ontfermd te hebben. Het toeval wilde dat dit een schaapsscheerder betrof die precies wist hoe hij het beestje moest kalmeren. Aan de hand van het oormerk kon de eigenaar worden achterhaald en kon het beestje zonder kleerscheuren naar de eigenaar worden gebracht.