Dit is hoe Koningsdag in Amersfoort eruit gaat zien – AD.nl

Dit is hoe Koningsdag in Amersfoort eruit gaat zien - AD.nl
Amersfoort gaat Oranjes verhalen vertellen op Koningsdag
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Nog een paar weken en dan is het weer Koningsdag. De koninklijke familie viert dit jaar het feest mee in de gemeente Amersfoort. Burgemeester Lucas Bolsius lichtte maandag alvast een tipje van de sluier op. Tijdens een persbijeenkomst onthulde hij een deel van het feestelijke programma.

Aan het begin van de route, die eerder al bekend werd, wordt de koninklijke familie ontvangen bij de Mariënhof door 300 kinderen van verschillende basisscholen in de stad. Onderweg door het historische centrum is er onder meer aandacht voor de 120 nationaliteiten die in Amersfoort wonen, bleek tijdens een perspresentatie vandaag.

Oranjes vieren Koningsdag 2019 in Amersfoort

De Oranjes worden onder het motto Wij, Amersfoort als in een boek vol verhalen meegenomen langs Amersfoort en de omliggende gemeenten, zo vertelde Bolsius.

Op verschillende halteplaatsen staan verhalenvertellers. Die hebben een divers verhaal, zei de burgemeester tijdens de bijeenkomst in de Mariënhof, waar op 27 april de twee uur durende rondgang door Amersfoort begint.

In het programma is onder meer ruimte voor een presentatie van alle 120 in de stad wonende nationaliteiten. Het koninklijk bezoek wordt muzikaal afgesloten op het Eemplein, maar Bolsius kon nog niet vertellen wie zouden optreden. Dat blijft dus nog even een verrassing!

Er werden maar liefst vierhonderd ideeën aangedragen voor het programma. Maar net als in voorgaande jaren was het schipperen met ruimte en tijd, omdat gezien het wandeltempo maar iets meer dan een kilometer kan worden afgelegd.