De wereldbeker van het vrouwenvoetbal komt naar de stad – DeStadAmersfoort.nl

De wereldbeker van het vrouwenvoetbal komt naar de stad - DeStadAmersfoort.nl
Dit is hoe Koningsdag in Amersfoort eruit gaat zien
AMERSFOORT Liefhebbers van voetbal krijgen Koningsdag een mooi extraatje. De wereldbeker voor het vrouwenvoetbal komt tijdens het bezoek van de koninklijke familie naar Amersfoort. Dat vertelde burgemeester Lucas Bolsius tijdens de bekendmaking van het Koningsdag-programma. Komende zomer strijden de Oranje Leeuwinnnen tijdens het achtste wereldkampioenschap voetbal vrouwen in Frankrijk om deze bokaal.

Door een samenwerking met de KNVB lukte het de gemeente de gouden cup naar de stad te halen. Deze krijgt een prominente plek op de route die de koninklijke familie zaterdag 27 april door Amersfoort aflegt. 

Het is nog onbekend wat er die dag met de beker gedaan wordt. Wel is duidelijk dat deze te bewonderen zal zijn op het Stadhuisplein. Op deze locatie maken de koning en zijn familieleden kennis met diverse takken van sport in de stad.

In het programma is onder meer ruimte voor een presentatie van alle 120 in de stad wonende nationaliteiten. Het koninklijk bezoek wordt muzikaal afgesloten op het Eemplein, maar Bolsius kon nog niet vertellen wie zouden optreden. Dat blijft dus nog even een verrassing!

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Aan het begin van de route, die eerder al bekend werd, wordt de koninklijke familie ontvangen bij de Mariënhof door 300 kinderen van verschillende basisscholen in de stad. Onderweg door het historische centrum is er onder meer aandacht voor de 120 nationaliteiten die in Amersfoort wonen, bleek tijdens een perspresentatie vandaag.