Dutch Open keert in Amersfoort terug op tenniskalender – Telegraaf.nl

Dutch Open keert in Amersfoort terug op tenniskalender - Telegraaf.nl
Dutch Open keert als Challenger-toernooi terug op tenniskalender
Amersfoort – Het Dutch Open in Amersfoort keert als challenger, de categorie onder de ATP-toernooien, terug op de tenniskalender.

Toernooidirecteur Tom Nijssen heeft de ambitie om door te groeien als toernooi, dat dit jaar van 15 tot en met 21 juli wordt gespeeld op de banen van tennisvereniging ALTA.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

In Amersfoort werd jarenlang een ATP-toernooi gespeeld, maar in 2008 vond de laatste editie plaats. Een ATP-toernooi op gravel in Nederland, dat was fantastisch. En dat spookt zéker weer door mijn hoofd, aldus Nijssen. Maar eerst willen we de komende editie goed neerzetten. Daarna kijken we verder. Ook of we wellicht een vrouwentoernooi kunnen gaan organiseren van dezelfde grootte.

Aanvankelijk was Amersfoort van plan om in 2020 pas terug te keren, maar omdat de challenger van Scheveningen dit jaar niet plaatsvindt werd tennisvereniging ALTA gevraagd een jaar eerder te starten. We zijn er meteen op ingegaan, want het is een ideale week, middenin de zomer. De licentie is betaald en er komt nog iemand om het park goed te keuren. Dat is een kwestie van een formaliteit, aldus oud-tennisprofessional Nijssen.

De vereniging viert in 2020 zijn honderdjarig bestaan en dat willen we op een gepaste manier vieren. We zijn van plan het toernooi voor de langere termijn te organiseren, mogelijk dus zelfs over meerdere weken met een mannen- en een vrouwentoernooi.

In 2008 werd de voorlopig laatste editie gewonnen door de Spanjaard Albert Montanes. Daarna werd de licentie verkocht aan het ATP-toernooi van Belgrado omdat Novak Djokovic zich er financieel mee ging bemoeien. Het toernooi in Servië vond in 2012 voor het laatst plaats.

jacco eltinghknltbdutch openUpdated 3 uur geledenVandaag, 10:41 in TENNISPOPULAIRE VIDEO'S13:38Ajax krijgt te maken met een getergd roofdier14 mrt.Blind verklapt voorkeur voor loting17:45Swart: Alleen deze man kan Ronaldo afstoppen14 mrt.Verstappen is de nieuwe CruijffGerelateerde artikelen07:52TennisKerber klopt Venus Williams in Indian Wells13 mrt.TennisHalep kan koppositie niet meer heroveren na exit in Indian Wells13 mrt.TennisDjokovic verrassend ten onder tegen Kohlschreiber12 mrt.TennisBertens moet meerdere erkennen in Muguruza11 mrt.TennisVerrassing in Indian Wells: Zverev uitgeschakeld11 mrt.TennisBertens naar vierde ronde Indian WellsDagelijks het belangrijkste sportnieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Het Dutch Open in Amersfoort keert terug op de ATP-kalender. Het toernooi maakt deel uit van de challenger-tour, het één na hoogste niveau van de ATP, en wordt van 15 tot en met 21 juli op de banen van ALTA gespeeld.

Eerder deze week werd bekend dat het challengertoernooi van Scheveningen van de kalender verdwijnt. De organisatie kan niet voldoen aan de vernieuwde eisen van de ATP. Ook het toernooi in Hilversum, het Melkhuisje, is voor dit jaar verdwenen.

Het Dutch Open werd als ATP-toernooi tussen 1957 en 2008 51 keer gehouden. De laatste zeven keer was dat in Amersfoort. Onder anderen Martin Verkerk, Marcelo Rios, Miloslav Mecir, Thomas Muster, Guillermo Vilas, Tom Okker en Rod Laver wonnen het toernooi.

Novak Djokovic veroverde in 2006 in Amersfoort de eerste ATP-titel van zijn carrière door in de finale Nicolás Massú te verslaan.

In Amersfoort werd jarenlang een ATP-toernooi gespeeld, maar in 2008 vond de laatste editie plaats. “Een ATP-toernooi op gravel in Nederland, dat was fantastisch. En dat spookt zéker weer door mijn hoofd”, aldus toernooidirecteur Tom Nijssen.

“Maar eerst willen we de komende editie goed neerzetten. Daarna kijken we verder. Ook of we wellicht een vrouwentoernooi kunnen gaan organiseren van dezelfde grootte.”

Aanvankelijk was Amersfoort van plan om in 2020 pas terug te keren, maar omdat de challenger van Scheveningen dit jaar niet plaatsvindt werd tennisvereniging ALTA gevraagd een jaar eerder te starten.

“We zijn er meteen op ingegaan, want het is een ideale week, middenin de zomer. De licentie is betaald en er komt nog iemand om het park goed te keuren. Dat is een kwestie van een formaliteit”, aldus Nijssen.