Oei: Op=Op Voordeelshop vraagt faillissement aan – indebuurt Amersfoort – indebuurt

Oei: Op=Op Voordeelshop vraagt faillissement aan - indebuurt Amersfoort - indebuurt
Op=op Voordeelshop vraagt faillissement aan, bijna 1200 banen in gevaar
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Op=op Voordeelshop heeft faillissement aangevraagd. De budgetdrogisterijketen met rond de 150 winkels zit in financieel zwaar weer. Er werken zon 1200 mensen bij Op=op Voordeelshop. Een woordvoerder verwacht dat het faillissement morgen wordt uitgesproken.

Daar gaat de volgende: Op = Op Voordeelshop vraagt faillissement aan

De winkels en de webshop van de keten blijven voorlopig open. Tien franchisewinkels zouden buiten het faillissement vallen, maar dat is niet officieel bevestigd.

Faillissement Op=op voordeelshop

De keten, die vooral verzorgings- en huishoudelijke producten van A-merken tegen lagere prijzen verkoopt, werd in 1997 opgericht in Klazienaveen in Drenthe. Sindsdien heeft het bedrijf zich vanuit het noorden uitgebreid naar de rest van het land.

Volgens onderzoeksbureau Locatus had de keten in 2010 nog maar 20 winkels. Locatus komt nu tot 153 winkels. Het bureau noemt het faillissement redelijk opvallend, omdat er tussen 1 januari vorig jaar en nu 19 winkels zijn geopend.

Als mogelijke oorzaak voor het faillissement noemt het onderzoeksbureau de locaties waar Op=op de deuren opende. “Het lijkt erop dat ze qua huur vooral de echt goedkope locaties hebben gekozen, en dat dat ze is opgebroken.” Op die goedkope plaatsen zijn volgens Locatus minder klanten die de winkel voor impulsaankopen weten te vinden.

Retaildeskundige Kitty Koelemeijer van Nijenrode University, denkt dat er nog een mogelijke oorzaak is voor het faillissementsaanvraag. “Het is een enorm drukkende markt. Winkels als Action of Kruidvat kunnen partijen veel aantrekkelijker opkopen. Die concurrentie kon de Op=op-keten niet aan.” Ze acht de kans dan ook niet heel groot dat er nog een doorstart komt voor de Op=op-winkels.