Onze kleine koningin is Lady Amersfoort tot aan haar dood – AD.nl

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Amersfoort – Een stel uit Sierra Leone heeft hun dochtertje vernoemd naar de stad die zij onnoemlijk dankbaar zijn voor de gastvrije ontvangst. De aangifte bij de afdeling Burgerzaken had wel wat voeten in de aarde, maar de gemeente ging akkoord met de curieuze naam voor het zevende kind van Dauda en Kadiatu.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

Dit meisje kreeg als voornaam Amersfoort. Omdat haar gevluchte ouders de gastvrije stad dankbaar zijn

Dat meldt het AD. Bij de afdeling Burgerzaken waren ze verbaasd toen Dauda Thullah zijn baby kwam aangeven onder de voornaam Amersfoort. Na ambtelijk overleg kreeg Dauda het verlossende woord na een klein half uur. De naam werd niet als ongepast gekwalificeerd en mocht daarom worden geregistreerd.

Dauda kreeg in 2006 een verblijfsvergunning en mocht hij zijn hele gezin laten overkomen. De eerste echte woonplaats van zijn grote familie was Barneveld. In 2008 bemiddelde hun huisarts bij de aanvraag van een urgentieverklaring in Amersfoort om medische redenen. Kadiatu lijdt aan suikerziekte en de kosten van het pendelen naar het toenmalige Elisabethziekenhuis in Tilburg waren voor het gezin steeds moeilijker te dragen.

Ondanks de grote blijdschap die Dauda en Kadiau zeggen te voelen, vonden de twee het twee jaar later tijd om hun geluk in Londen te beproeven. In de Engelse hoofdstad bevindt zich een grote gemeenschap Sierra Leoners. In 2017 besloten ze om weer terug te keren naar Amersfoort vanwege de hoge criminaliteit in Londen.

Het diepgelovige stel is naast Amersfoort naar eigen zeggen God oneindig dankbaar voor de geboorte van Amersfoort.

In het Burgerlijk Wetboek 1 staat: De ambtenaar van de burgerlijke stand weigert in de geboorteakte voornamen op te nemen die ongepast zijn, of overeenstemmen met bestaande geslachtsnamen tenzij deze tevens gebruikelijke voornamen zijn.

amersfoortlondensierra leoneUpdated Gisteren, 21:02Gisteren, 20:54 in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S11 apr.Baudet: EU-leiders zijn gekken10 apr.Vrouw gaat los in vliegtuig (en wordt eruit gegooid)11 apr.Hier wordt Assange afgevoerd10 apr.Buffel is leeuwen én krokodil de baasGerelateerde artikelen10 aug.BinnenlandSteeds meer mensen willen andere voornaam21 jul.VrouwLezeressen delen massaal naamfrustratiesDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.