Rood kruis niet voor jou? Dankzij slimme camera prent van 240 euro op de mat – AD.nl

Rood kruis niet voor jou? Dankzij slimme camera prent van 240 euro op de mat - AD.nl
Slimme camera ingezet om automobilisten te beboeten na negeren rood kruis
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De camera registreert of autos op een rijstrook rijden waar een rood kruis boven staat. Het kenteken van deze voertuigen wordt vastgelegd. Op die manier kan de overtreder worden beboet.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

Het systeem is nog niet volledig geautomatiseerd. Als een overtreding wordt gedetecteerd, moet een weginspecteur de videobeelden beoordelen. Pas als deze persoon dezelfde conclusie trekt, wordt een boete verstuurd.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.

Slimme camera flitst automobilist die rood kruis negeert

De inzet van de camera op de A28 is een proef. Het OM hoopt dat hiermee de pakkans bij een overtreding wordt vergroot, waarna het aantal overtredingen op termijn moet dalen.

De proef loopt van 27 mei tot en met 1 juli. De resultaten worden na de zomer onderzocht. Daarna wordt gekeken of het camerasysteem op meer locaties zal worden ingezet.