Man trekt verkeerslicht uit de grond met heftruck en vlucht – AD.nl

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

AMERSFOORT – Een onbekende man heeft zaterdagavond in Amersfoort met een verreiker een stoplicht uit de grond getrokken. Op een video is te zien dat de man na de ronduit lompe actie hard wegrent.

De heftruck stond aan het begin van de avond op het fietspad bij de Daam Fockemalaan en toen zag Gert Wagelaar al iemand met het voertuig bezig. ,,Maar goed, dan verwacht je er niets van en denk je dat hij wel weet wat hij doet. Toen ik terugkwam, ongeveer tien minuten later, zag ik dat hij een verkeerslicht eruit had gereden.”

Man rijdt met verreiker stoplicht kapot en vlucht

Het incident gebeurde op de Daam Fockemalaan. Een omstander zag al dat iemand zich met het gevaarte op een fietspad begaf, meldt Stad Amersfoort. Maar goed, dan verwacht je er niets van en denk je dat hij wel weet wat hij doet. Toen ik terugkwam, ongeveer tien minuten later, zag ik dat hij een verkeerslicht eruit had gereden, zegt hij tegen de krant.

Op beelden van ooggetuigen is te zien hoe de man rond 21.00 uur het verkeerslicht eruit rijdt en vervolgens wegrent. Het is onbekend of de man al opgepakt is. ,,Maar”, zegt Wagelaar. ,,Dat zou niet lang duren. Hij heeft zijn jas en laptop(tas) achtergelaten.” 

Nadat het stoplicht uit de grond is gesloopt, rent de man plotseling hard weg. Hij zou zijn jas en laptop in het voertuig hebben laten liggen. Het is onduidelijk of hij later is aangehouden. De politie Amersfoort was zondag niet bereikbaar voor een reactie.

Gert Wagelaar Man rijdt met verreiker stoplicht kapot en vlucht 18-08-2019, 00:23 AMERSFOORT Op de Daam Fockemalaan heeft een nog onbekend persoon met een verreiker een verkeerslicht eruit gereden. Op een video is te zien dat een persoon na de daad vlucht.