Station Amersfoort mag voortaan centraal heten – DeStadAmersfoort.nl

Station Amersfoort mag voortaan \centraal\ heten - DeStadAmersfoort.nl
Amersfoort en Eindhoven krijgen titel Centraal. Kosten: 2 ton (per station)
Nederland heeft op dit moment zes Centraal Stations: in de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag) en in Arnhem en Leiden. Amersfoort en Eindhoven zijn straks het zevende en achtste station van Nederland die zich zo mogen noemen. De naamsverandering gaat gelden als de nieuwe dienstregeling ingaat in december.

Om als Centraal Station te boek te mogen staan, moet een stad aan een aantal criteria voldoen. Zo moeten dagelijks minimaal 40.000 reizigers het station aandoen en moet een stad minimaal honderdduizend inwoners hebben.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9940. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ed.nl te lezen.

Amersfoort heeft nog twee andere stations: Schothorst en Vathorst. Met de nieuwe naam zal het hoofdstation van de Utrechtse stad zich beter kunnen onderscheiden van de andere twee stationnetjes. Vlak bij hoofdstation Eindhoven ligt het station Eindhoven-Strijp S en een halte bij het PSV-stadion voor fans van bezoekende clubs.

Volgens een woordvoerder van de NS zal het nodige moeten veranderen voordat de nieuwe dienstregeling ingaat. Zo moet de NS niet alleen borden en bewegwijzering op het station aanpassen, maar zal de spoorwegmaatschappij ook de naam van het station moeten veranderen in alle systemen, waaronder de reisplanner.

De gemeente Amersfoort had de naamsverandering aangevraagd en zal dit ook financieren. Volgens een woordvoerder van ProRail gaat dit om zeker 100.000 euro. Over de financiering van de Eindhovense naamswijziging zijn nog geen details bekend.

Niet alleen de naam van het station wordt per december anders, ook de dienstregeling wordt aangepakt. De wethouder kijkt naar nog meer mogelijkheden, zei hij eerder vandaag tegen RTV Utrecht: ,,Je kunt niet autowegen blijven verbreden. Dus je moet kijken naar alternatieven.”

Vanaf de nieuwe dienstregeling wordt de naam van station Amersfoort gewijzigd naar Amersfoort Centraal. Dat gebeurt op verzoek van de Gemeente Amersfoort. Die zal ook de kosten van de naamswijziging – circa 2 ton – betalen.

Hiermee wordt Station Amersfoort, naast Utrecht, Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Leiden en Rotterdam, het zevende Centrale Station van het land. De aanvraag vanuit de gemeente is door een commissie behandeld en goedgekeurd. 

Station Amersfoort is niet het enige station dat de titel centraal krijgt, meldt het Financieele Dagblad. Ook station Eindhoven krijgt de titel Centraal

Amersfoort en Eindhoven worden daarmee het zevende en achtste station in Nederland met de titel Centraal. Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Leiden, Rotterdam en Utrecht hebben op dit moment als enige een ‘Centraal’ station. Aan de titel ‘Centraal’ zitten een aantal voorwaarden, al lijken die voorwaarden wel versoepeld.

Volgens ProRail moet een stad minstens 100.000 inwoners hebben, het station minimaal 40.000 reizigers per dag hebben en moeten er nog minimaal twee andere stations zijn. In 2015 – toen Arnhem de titel Centraal kreeg – werd nog gesproken dat een station minstens 50.000 in- en uitstappers zou moeten hebben, en een internationale treinverbinding.

De aanvragen van de gemeenten Amersfoort en Eindhoven zijn door een speciale commissie van NS en ProRail beoordeeld, en goedgekeurd. Dat is zeker in het geval van Eindhoven opvallend: er stopt momenteel geen internationale trein, en er is slechts één ander station. Wel is er zicht op een toekomstige internationale verbinding naar Düsseldorf.

Bij de naamswijziging komt heel wat kijken. Niet alleen de stationsborden moeten vervangen worden, maar ook de systemen moeten aangepast worden. En ook op de gevel staat de stationsnaam. In Arnhem is dat bijna vier jaar na datum nog steeds niet aangepast. Amersfoort verwerkt momenteel dagelijks 44.000 reizigers van NS, en nog eens een aantal reizigers van vervoerder Connexxion. Eindhoven verwerkt 65.000 in- en uitstappers.

Een naamswijziging kost veel geld: in Arnhem kostte dat twee ton. NS en ProRail bevestigen tegenover Treinreiziger.nl dat dit naar schatting ook het kostenplaatje voor Amersfoort zal zijn*. Die kosten zullen doorberekend worden aan de gemeente. Die stelt overigens dat het nog niet duidelijk hoe duur de naamswijziging zal uitpakken. Desgevraagd zegt de gemeente dat het minder dan twee ton zal worden. “Maar als je het precieze bedrag wilt weten, moet je over een poosje de vraag nog een keer stellen”, reageert de woordvoerder. Dat zou wel eens kunnen kloppen, want tegenover andere media noemt ProRail ook andere bedragen. Tegenover NU.nl spreekt ProRail over meer dan een ton, en tegenover het FD gaat de spoorbeheerder uit van een kostenpost van snel 150.000 euro. Een woordvoerder van de gemeente Eindhoven laat aan het FD weten dat de kosten van de naamswijziging nog niet in de gemeentebegroting zijn opgenomen.

Het station van Amersfoort lijkt echter totaal NIET op een station, als je er binnengaat zie je alleen maar een tunnel naar de overkant richting een gebouw dat exact lijkt op het “hoofdstation”, de spoorlijn van Amersfoort richting Ede bij Barneveld is ontzettend verouderd, het station bestaat vrijwel alleen maar uit winkels en kantoren en het igt een heel eind van het centrum vandaan. Ik vrees dat die 2 ton om het te veranderen in Amersfoort Centraal niets anders is dan een hele hoop geldverspilling!

Ja, is een devaluatie van het ‘merk’ Centraal. Alles is goedkoop aan het station Amersfoort. Lijkt van spaanplaat.

Willekeurige ‘commissies’ die zelfbedachte (en willekeurige) regels zelf weer (willekeurig) wijzigen toont aan dat OV melkertbanen levert voor disfunctionele hoogopgeleiden.

Stel voor dat ze een nieuw merk bedenken ‘Amersfoort Galactic’ of zoiets. Nog meer mega om ze het idee te geven belangrijk bezig te zijn.

Wat was er in Godsnaam lieve Commissie, lieve meneer Van Boxtel, Pier, Hettinga, wethouders, ambtenaren, politici, communicatie-strategen, journalisten en alle andere vak-experts mis met de toevoeging CS (Centraal Station)??

Die toevoeging snapt iedereen, van jong tot oud, en bespaart geld en hoofdbrekens, want paste op alle informatiedragers waar letters schaars zijn (bijv. bestemmingen op voorzijde bussen (‘via CS’), of op de beeldschermen op treinperrons). En wordt door iedereen gesnapt, en herkend. Ja ook door de hoogbejaarde oma van Van Boxtel. Ja zelfs door disfunctionele commissieleden. Is zelfs internationaal (Central Station).

Is niet voor niets dat het in de volksmond, en op bussen gewoon Amsterdam CS blijft, en zal blijven. Welke apekool ook in de werkverschaffing bedacht wordt. OVerbodigheid in optima forma.

Het wordt nog vechten om de ‘Centraal’ toevoeging. Gezien de omvang van de stad en drukte op het station zal Almere zijn ‘Centraal’ ook wel terug willen.

Inmiddels is bekend geworden dat ook Eindhoven de titel Centraal mag gaan voeren, ook al heeft de stad vooralsnog maar één ander station (Strijp-S). Zo strikt zijn die regels dus ook niet…

Dan vind ik dat ook Nijmegen, Tilburg, Breda, Oss en Den Bosch de titel Centraal toegevoegd moeten krijgen.

Voor Eindhoven is deze regel minder strikt toegepast, zegt Prorail zelf (artikel ED). Logisch: het is immers wel het drukste station buiten de Randstad (wat ook logisch: de 5e stad van het land). Eindhoven had er natuurlijk al lang minstens 3 moeten hebben en eigenlijk 5 (Eindhoven Airport thv Acht, Tongelre/’t Hofke aan de lijn ri. Helmond en Berckelbosch aan de lijn ri. Geldrop) 😉

Ook Leiden, dat maar 1 ander station heeft (Lammenschans) heeft al de titel “Centraal”. Terwijl Helmond, toch een van de grotere plaatsen in Brabant en met drie andere stations, dat niet heeft.

Je zou denken dat die 200.000 euro aan betere dingen kunnen worden besteed dan aan de egotrip van een stel ambtenaren.

Zomaar uit de losse pols: de voedselbank, scholen, dierenambulance, bejaardenzorg, repareren van fietspaden of gewoon terug geven aan de belastingbetaler…

Groningen moet Hoofdstation /Hbf als naam krijgen net zoals het daar ook mooi wordt afgekort tot HS. Nijmegen, Tilburg, Hengelo en Enschede kunnen wat mij betreft ook Centraal heten. Er was ooit sprake dat Breda en Zwolle ook Centraal zullen gaan heten, maar daar lijkt het voorlopig niet naar toe te gaan. Station Arnhem Centraal kent deze naam alleen op de perronborden, maar niet op het stationsgebouw en de witte keermuur, waar de trein naar Utrecht Centraal en verder stopt, Wist je dat deze even de keermuur een andere naam gekregen heeft? Dat was Herman het anagram van deze Gelderse hoofdstad. Ook in de Arriva-treinen wordt Arnhem afgeroepen in plaats van Arnhem Centraal. Wel de bestemmingdisplays op deze regionale dieseltreinen geven Arnhem Centraal aan!

Tuffy (de automatische stationsomroep) roept ook nog steeds Arnhem om. Zou me niks verbazen als Eindhoven en Amersfoort hierin ook niet worden aangepast

Neem dan liever een voorbeeld aan Kopenhagen en noem het ‘Groningen H’. Dat voorkomt ook nog eens verwarring met ‘Hoogezand-Sappemeer’ e.w.d.m.z. Wat de Friezen met Ljouwert willen, moeten ze zelf weten, maar laten we de inflatie van ‘Centraal’ maar onder de rivieren houden, dat past beter bij de cultuur daar.

Groningen moet helemaal niets. Wij hebben gewoon een Hoofdstation, niks CS of Centraal of Hbf. Alleen dat weten ze niet bij NS/rail – en dat houden we zo.

Station Dordrecht wordt misschien ook Dordrecht Centraal. Deze stad heeft ook twee voorstadsstations namelijk[ Zuid en Stadspolders. Station Almere Centrum heette ooit Almere Centraal. Daar bleef het aantal reizigers buiten de norm, vandaar station Centrum. Het kan ooit weer omgedraaid worden tijdens of na de Floriade 2022 die dan in deze Flevostad zal plaatsvinden.

Dordrecht had in 2018 24.483 (NS) in- en uitstappers, daar zal nog wat van Arriva bijkomen. Ik heb er een hard hoofd in dat er genoeg zijn om de 40.000 te halen 😉

Nog even en stations als Enschede, Maastricht, Heerlen en ‘s-Hertogenbosch worden Centraal. Dan wordt het een geval als in Nordrhein Westfalen. Daar is bijvoorbeeld Lünen Hbf, terwijl intercity’s het station passeren.

Wat mij betreft betekent ‘hoofdstation’ het belangrijkste station van de plaats, of het nu centraal ligt of niet. Als er verder geen stations in de plaats zijn, bijv. alleen maar stopplaatsen langs de vrije baan, dan is zelfs die benaming nog dubieus: gebruik ‘station’. ‘Enschede station’ bekt toch prima?

En daar hebben we het diepere probleem: de inflatie van het begrip ‘centraal’ is enigzins nieuw, maar hetzelfde is eerder gebeurd met ‘station’. Wat is er mis met ‘halte’ als algemene aanduiding? Of gewoon het rituele ‘Station $p’ inkorten tot simpelweg ‘$p’, natuurlijk.

Een halte is wel echt wat anders. Dat is namelijk een plek waar een vervoersmiddel alleen stopt op verzoek, zoals een bus of tram doet. Treinen in Nederland stoppen altijd op het station dat in de dienstregeling staat. Daarom heet het een station. Daarom zijn het treinstations, metrostations, bushaltes en tramhaltes.

Niet noodzakelijk. ‘Halte aan de vrije baan’ is een bekend spoorwegbegrip, en zegt helemaal niks over het stopgedrag van de treinen die er komen.

Ook internationaal gezien is het met gelijkstellen van “halte” met “stoppen op verzoek” behoorlijk uitkijken.

Met ‘s-Hertogenbosch neem je het verkeerde voorbeeld. Met bijna 48000 in/uitstappers is ‘s-Hertogenbosch nog drukker dan bijv Arnhem Centraal, drukker dan Amersfoort Centraal, drukker dan Nijmegen, drukker dan Haarlem, drukker dan Zwolle, drukker dan Breda, drukker dan Tilburg…. zo kan ik nog even doorgaan, want:

‘s-Hertogenbosch is na Eindhoven het drukste station buiten de Randstad. Dus als je een punt probeert te maken dat allerlei kleine stations ‘Centraal’ heten, moet je dus niet ‘s-Hertogenbosch als voorbeeld nemen. Juist ‘s-Hertogenbosch zou dan de toevoeging Centraal wel verdienen gezien de knooppunt-functie en nog twee andere stations in de gemeente.

Maar anno 2019 vind ik 1 treinstation die toevoeging “Centraal” niet meer waard: Treinstation Leiden Centraal. Leiden Centraal is met Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal teveel en te overbodig geworden in die regio.

@Treinreiziger.nl: Kan / mag een treinstation door verandering van o.a. andere dienstregelingen en andere regels, zijn toevoeging “Centraal” ook kwijtraken (iets wat waarschijnlijk geldt voor Leiden Centraal)?

Naar mijn weten raken stations niet zomaar de titel centraal kwijt. Ook dat kost weer geld, maar kan niet gedeclareerd worden bij de gemeente. Zwolle en Breda willen graag een centraal.

Ik hoop dan maar dat in alle nieuwe contracten w`el de bepaling is opgenomen, dat bij het verliezen van de Centraal-status de kosten van de naamswijziging voor de gemeente zijn…

Ik ken Breda niet (anders dan van naam), maar Zwolle Centraal had zo gekund — als Stadshagen een station was. Of als men Veerallee niet had gesloten (wie sluit nu het station bij de IJsselhallen *foetert*), al was dat, voor zover ik weet, op het laatst ook maar een stopplaats.

.nl weer. Eerst centraliseren we alles dood, en dan gaan we roepen dat die plekken toch echt ‘Centraal’ moeten heten. Komt op mij over als een reddingspoging van een zekere Kapitein Overduidelijk…

Zoals ik eerder aangaf, Leiden had ooit het kleine geluk om met minder regels, “Centraal” als toevoeging te krijgen. Maar tegenwoordig is het de toevoeging niet meer waard.

En dan vind ik dat Prorail / NS die “ere” titel mag afnemen van Leiden en bijvoorbeeld het dan aan Zwolle, Breda, Roosendaal, Groningen en/of Leeuwarden gunnen.

De Vink heeft alleen niet het voorvoegsel Leiden, omdat het station precies bovenop de gemeentegrens tussen Leiden en Voorschoten ligt. Maar is wel vernoemd naar de aangrenzende Leidse wijk De Vink,

Eigenlijk naar het buurtschap De Vink, wat later AAN de gemeente Leiden is toegevoegd. En toen kwam daar die nieuwbouwwijk. De Oude Rijn was vroegere de stadsgrens, voor zover ik weet.

Waarom horen we niemand over de nog veel onzinnigere hernoeming van Delft Zuid naar Delft Campus (terwijl je vanaf Delft Zuid nog bijna een kwartier moet lopen om bij de Campus van de TU Delft te komen)?

Enschede Drienerlo naar Enschede Kennispark. We geven een half pluimpje voor het vermijden van verwerpelijke anglicismen als “Campus” of “Science Park”

Ze hadden er idd beter nog een paar o’s achter kunnen zetten, wat een lelijke naam is dat, ‘Kennispark’…

Wetenschapswijk is ook wel een mooi woord voor op de borden. Alleen spreekt men in zo’n wijk nog nauwelijks Nederlands en wordt het er nog nauwelijks gedoceerd.

Ja, op veel plekken is men gewoon te nuchter voor een geldverslindend bolwerk van indoctrinatie, arrogantie, carrierestrijd, onethische methoden zoals het gruwelijk verminken van levende wezens, en overmoedigheid.

What’s in a name? Belangelijk is voldoende, snelle en comfortabele treinen en prettige en goed toegankelijke stations.

Elke verandering is nog geen verbetering, dus zal de toevoeging Centraal, of afgekort …C nog geen verbetering hoeven gaan vormen voor de kwaliteit van een station. Hoeveel méérwaarde mag de reiziger verwachten als een station straks de naam Centraal krijgt als het geheel van voorzieningen, verbindingen niet nog meer geoptimaliseerd wordt om deze “titel” te rechtvaardigen ? Als de naam te pas en te onpas aan een stationsnaam wordt toegevoegd kan dat leiden tot “devaluatie” van de naam en uiteindelijk zijn doel voorbij schieten. De reiziger wilt uiteindelijk een station waar alles goed functioneert of het wel of niet de naam Centraal meegekregen heeft of zal krijgen…

Als de wijziging doorgaat, ga ik Centraal mooi opvatten als ‘ze hadden 2 ton om aan daklozen, radeloze jongeren (en hun ouders), en oudjes-in-hun-eigen-uitwerpselen te besteden, maar ze hebben het in een langere ***** voor het gemeentebestuur gestoken.’

(De bovenstaande reactie is iets aangepast: één woord is vanwege het taalgebruik vervangen door *** door de redactie.)

Hmm, kun je er misschien 5 sterretjes van maken? Nu denkt men wellicht dat ik in plaats van de anatomische term, een minder net woord heb gebruikt…

Twee ton zou voor opvang van daklozen klein bier (sic) zijn. Genoeg voor een weekje. Wanneer er ook nog omgevingsonderhoud en bejaardenzorg af moet is het met weekend wel op.

Het punt blijft dat je er ook iets nuttigs mee kunt doen, en misschien is zo’n uitgave ook wel indicatief voor veel meer geldverspilling van de betreffende gemeente (maar dat heeft verder weinig met treinen te maken…).

Grr, doe ik m’n best om me plastisch uit te rukken, ‘verdwijnt’ m’n reactie alsnog. Tabee.

We zullen het nog maar een keer proberen. Ik hoop dat je meekijkt en het verdwijnen dit keer voorkomt.

Je reactie was niet verwijderd, alleen in afwachting van moderatie gezet. Vanwege je woordkeuze wilde ik er nog iemand anders naar laten kijken, en deze zolang niet open en bloot bij de reacties laten staan.

Op m’n woordkeuze let ik, zoals ik al zei: ik doe m’n best om het plastisch te houden als ik meen zo’n metafoor te moeten gebruiken.

Ah, ik had niet bij wachtend gekeken, wel in de prullenbak. Ik heb de reactie nu goedgekeurd, maar is het taalgebruik met bepaalde lichaamsdelen echt nodig? Ik heb de nieuwe reactie nu weggehaald, omdat één keer betreffende reactie wel voldoend is. En betreffend woord vervangen door ***.

Ik zie gewoon niet wat er aan een keurige, anatomische term zo aanstootgevend is. Maar jij je zin, dank voor het alsnog afhandelen.

Vreemd, in het stukje staan vijf sterretjes en in de uitleg van Hillebrand drie. DAt maakt het raden wat er stond wel moeilijk hoewel drie dan makkelijker is dan vijf.

@Zeurkous: Wat is de meerwaarde van jouw uber domme reaktie?! Ik wil je duidelijk maken, dat ik als serieuze trein spotter, jou in ieder geval nooit wil tegen komen. Fatsoenlijk taalgebruik is niet aan jou besteed.

Oef. Letten op het taalgebruik ben ik mee eens. Maar laten we proberen aardig voor elkaar te blijven. Duidelijk maken dat je taalgebruik niet akkoord vindt en dit geen meerwaarde heeft, prima. Maar dat je iemand nooit hoeft tegen te komen op basis van een reactie gaat toch ook wel ver? Ik dacht dat Zeurkous in Tsjechië woont, dus de kans is klein dat je hem tegen komt.

En zolang je niet in Silezie komt, is de kans dat je me tegen het lijf loopt tegenwoordig heel klein 😉

@Zeurkous: Als je dan zonodig in Tsjechië moet wonen, bemoei je dan met het armzalige treinvervoer in dat land en niet met Nederland. Jouw mening is nu nog meer onzin! Duidelijk toch?!

Er komt we meer internatinal treinverkeer. Wellicht is een verbinding met Silezië een optie? Dan zie we u hier ook eens op het spoor.

En geloof het of niet, maar terwijl Praag z’n nachttrein naar .de kwijt is, hebben we nu een Silezische nachttrein van Wenen via Ostrau en Breslau naar Berlin!

Koerswagens? En Hamborg is Hamburg? Een vlotte en betaalbare verbinding naar Hamburg is voor iedereen een mooi ding.

Ja, Hamborg heet in het Hoogduits “Hamburg”. En een koerswagen is een wagen, die van de ene trein op de andere wordt overgezet, en dus een eigen koers voert. In ABN heet dat volgens mij een ‘doorgaand rijtuig’.

Een directe nachtverbinding van bijv. Gn met Silezi”e kan zeker een optie zijn (Breslau was ook lid van de Hanze, en Kattowitz is een zusterstad), maar dat moet zoals alle verbindingen goed worden onderzocht. Gedurende de dag is een overstap in Hamborg voldoende.

Eigenlijk is Centaal ook voor Nijmegen, Hilversum, Haarlem, Dordrecht en Breda wel misschien toepasselijk. Maar dat het 2 ton kost wordt zeker weer op de kosten van de reizigers achterhaald of niet?

Zeurkous moet niet zeuren en geen “Enter” intoetsen aan het eind van een regel op zijn computerscherm. Dan komt zijn tekst ook netjes op een ingekorte regel op dat van ons.

Het eerste is natuurlijk een onmogelijke taak, en de website moet niet met mijn newlines rommelen 😉

O, en misschien kun je het verschil tussen ‘enter’ en ‘return’ eens opzoeken, dan leer je er zelf ook nog wat van…

Lelystad heeft een station (en een nooit gebruikt station Lelystad zuid): Lelystad Centraal. De Flevolandse hoofdstad voldoet aan geen enkele voorwaarde. Is hier wellicht rekening gehouden met de ooit verwachtte groei van de stad, die nu ruim 80.000 inwoners heeft?

Mijn conclusie vooraf: aanduiding “centraal” alleen gebruiken voor stations waar hogesnelheidstreinen stoppen. Anders is het einde zoek.

Andere stations kunnen gewoon de aanduiding “centrum” hanteren zodat er voldoende onderscheid is met andere stations in dezelfde gemeente.

Centraal station was vroeger gereserveerd voor steden waar daarvoor de onpraktische situatie bestond van meerdere hoofdstations in dezelfde stad. Amsterdam kreeg in de 19e eeuw zijn Centraal Station door de toen omstreden en zeer ambitieuze verbinding lang het IJ. Bij Utrecht volstonden korte verbindingsbogen en het kort doortrekken van de lokale sporen uit Amersfoort en Hilversum. Rotterdam kreeg in de wederopbouw door verlegging van de spoorlijn uit Utrecht een centraal station. En Den Haag in de jaren ’70 door de nodige verbindingsbogen en de aanleg van een veel groter station.

Deze situatie van meerdere hoofdstations in één stad speelde uiteraard in de grootste steden van het land. Denk ook aan de term ‘union station’ in de VS. INDIRECT gaf de status “Centraal station” daarmee aan dat het om een grote plaats gaat.

Ik denk dat nu leiden niet die naamswijziging zou hebben gekregen, maar die wijziging is al een feit. Voor mij mogen alle knooppunten de titel centraal geven, net zoals Hbf in Duitsland ook een gebruikelijke naam is voor knooppunten.