Naamswijziging van station kost de gemeente minimaal een ton – DeStadAmersfoort.nl

Naamswijziging van station kost de gemeente minimaal een ton - DeStadAmersfoort.nl
Stations Amersfoort en Eindhoven krijgen predicaat Centraal Station
AMERSFOORT Een ruime ton, zoveel kost het de gemeente om Station Amersfoort om te toveren naar Amersfoort Centraal. Dinsdag werd bekend dat de stad naast Utrecht, Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Leiden en Rotterdam de zevende stad gaat worden met een Centraal Station. 

De veranderingen gaan geld kosten, dat is een ding wat zeker is. Dit bedrag wordt gedekt uit het bedrag dat reeds bij de begroting is vastgelegd voor de aanpak van het stationsgebied. ,,De kosten zitten hem in het aanpassen van de naam in de stationsborden, digitale systemen en bewegwijzering…”, liet Buijtelaar eerder weten.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9940. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ed.nl te lezen.

De oplettende kijker kon al eerder lezen dat Amersfoort bezig was met de naamswijziging. Zo stond in het coalitieakkoord een verwijzing: De route van Amersfoort Centraal naar de binnenstad maken we groener en aantrekkelijker door te investeren in onder meer de herinrichting van het stationsgebied.

Volgens de regels moet een stad echter ook minimaal twee andere stations hebben. Eindhoven kent Station Eindhoven en Eindhoven Strijp-S. Ook het station bij het Philips Stadion wordt weleens gebruikt. Maar op dit punt zijn de regels van ProRail niet zo strikt.

Station Amersfoort en station Eindhoven krijgen de titel Centraal. Dat bevestigt een woordvoerder van ProRail na berichtgeving hierover van diverse media.

Amersfoort wordt het zevende en Eindhoven het achtste station met het predicaat Centraal. Andere steden die al een centraal station hebben zijn Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Arnhem en Leiden. De naamsverandering wordt in gang gezet bij start van de nieuwe de dienstregeling in december van dit jaar.

Om het predicaat Centraal te krijgen, moet een stad aan een aantal voorwaarden voldoen, vertelt woordvoerder Jaap Eikelboom van ProRail. Er moeten dagelijks meer dan veertigduizend reizigers gebruikmaken van het station en de stad moet minimaal drie stations hebben. Als een station wordt voorgedragen dan wordt dit getoetst en vinden er gesprekken plaats tussen ProRail, NS en de gemeente.

Veel werkEen naamswijziging neemt veel tijd in beslag, legt een woordvoerder van ProRail uit. "Niet alleen naambordjes moeten worden gewijzigd, maar ook systemen moeten worden aangepast."

In Amersfoort is de naamsverandering al grotendeels in gang gezet. In Eindhoven moet de gemeenteraad zich nog hierover buigen. Volgens de woordvoerder zijn er aanzienlijke kosten gemoeid met een naamsverandering, van minimaal een ton. Naast de borden en bewegwijzering op de perrons, moeten de namen ook in alle systemen aangepast worden, bijvoorbeeld van in het systemen van de dienstregeling en de verkeersleiding.

Zo zou het met alle plaatsen moeten die drie of meer stations hebben zoals Groningen,Hilversum ,Nijmegen,Dordrecht,Tilburg ; in ons omringende landen is dit heel normaal

Ja, dan ook Maastricht, Apeldoorn, Helmond, Hengelo, Soest, Dordrecht enz, enz… Niet doen lijkt me.

Raar, geen een van de genoemde stations heten Centraal Station. Sinds 2000 bestaan er geen stations in Nederland meer met de naam Centraal Station, die XXX Centraal. Voor die tijd hadden we inderdaad Amsterdam Centraal Station etc. Arnhem wat in 2015 de toevoeging Centraal kreeg heeft NOOIT Centraal Station geheten, altijd Arnhem Centraal. Amersfoort en Eindhoven heten straks dan ook Amersfoort Centraal en Eindhoven Centraal. Van SpoorPro verwacht ik een correcte berichtgeving.