Homoseksueel pinguïnkoppel broedt ei van heterokoppel uit in Amersfoort – NU.nl

Homoseksueel pinguïnkoppel broedt ei van heterokoppel uit in Amersfoort - NU.nl
Homoseksueel pinguïnpaar steelt ei in DierenPark Amersfoort | Binnenland
Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

25 Een homoseksueel pinguïnkoppel in DierenPark Amersfoort broedt momenteel een ei van een heterokoppel uit. Dat meldt het dierenpark donderdag in een persbericht.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Pinguïn-homokoppel broedt op ei in Amersfoort

De twee mannelijke zwartvoetpinguïns hebben het ei volgens DierenPark Amersfoort “op een onbewaakt moment overgenomen” van het heteroseksuele koppel.

Homoseksualiteit onder pinguïns is heel normaal. Uit onderzoek blijkt dat bij pinguïns 1 op de 5 koppels een homostel is. Ook bij 1500 andere soorten vogels en zoogdieren hebben onderzoekers homoseksueel gedrag waargenomen.

Volgens het dierenpark is het broedseizoen van de zwartvoetpinguïns in volle gang. Of het ei waarop het homoseksuele koppel aan het broeden is ook daadwerkelijk uit gaat komen, weten de verzorgers niet. “We wachten het af”, aldus een van de verzorgers.

“De mannetjes broeden op een ei dat zij op een onbewaakt moment hebben overgenomen van een heterokoppel”, zegt dierenverzorger Marc Belt. “Het homokoppeltje zorgt goed voor het ei, de mannetjes broeden allebei om en om.”

Het eerste pinguïnkuiken is volgens het Amersfoortse dierenpark al gezien; binnenkort worden er nog meer kuikens verwacht.

Een pinguïn-homokoppel in DierenPark Amersfoort heeft een ei gestolen van een ander stel. Het koppeltje probeert het ei nu zelf uit te broeden.

Amersfoort – Een pinguïn-homopaar in DierenPark Amersfoort heeft een ei op een onbewaakt ogenblik overgenomen van een heterostelletje. Het paar probeert het ei nu zelf uit te broeden.

Het pinguïnkoppel waar het ei eigenlijk van is, heeft inmiddels een nieuw ei gelegd en is zelf ook alweer aan het broeden.

Het homokoppeltje zorgt goed voor het ei, de mannetjes broeden allebei om en om, vertelt dierverzorger Marc Belt. Het pinguïnstelletje waar het ei oorspronkelijk van is, heeft een nieuw ei gelegd en is inmiddels een nest verderop aan het broeden.

Homoseksualiteit komt vaker voor bij pinguïns, opmerkelijk is wel dat dit stel nu ook een ei heeft weten te bemachtigen.

In DierenPark Amersfoort is het eerste pinguïnkuiken al gespot door de verzorgers en er worden binnenkort dus nog meer kuikens verwacht. Onder die nieuwe kuikens hopen wij natuurlijk ook eentje van het homokoppel te verwelkomen, we wachten het af, aldus de dierverzorger.