Meisje (4) overleden na ongeval in Amersfoort – DeStadAmersfoort.nl

Meisje (4) overleden na ongeval in Amersfoort - DeStadAmersfoort.nl
Meisje (4) overleden na ongeval met moeder | Binnenland
Keistad Meisje (4) overleden na ongeval in Amersfoort 18-11-2019, 17:21 AMERSFOORT Het 4-jarige meisje dat zondag betrokken was bij een ernstig ongeval op de Leusderweg in Amersfoort is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Dat heeft de politie maandag bekend gemaakt.

Een 36-jarige moeder en haar 4-jarige dochter fietsten zondag op de Leusderweg in Amersfoort toen ze werden aangereden door een auto die door onbekende reden op de andere weghelft terecht kwam. Ook werd een derde fietser, een 44-jarige man aangereden. Alle slachtoffers werden zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is dus het meisje komen te overlijden.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Het opsporingsteam verkeer van de politie doet onderzoek naar de toedracht van dit noodlottige ongeval en is op zoek naar getuigen. Mensen die zich nog niet gemeld hebben maar wel getuige zijn van het ongeval, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Direct na het ongeluk hield de politie de bestuurster van de auto aan. Het zou gaan om een oudere vrouw. Een woordvoerder van de politie zei gisteren tegen RTV Utrecht dat het erop lijkt dat zij niet lekker is geworden. “Waarschijnlijk, voor zover wij nu weten, heeft zij een black-out gekregen.”

Eerder vandaag werd bekend dat de gemeente Amersfoort kijkt naar maatregelen op de gevaarlijke Leusderweg. Het verlagen van de toegestane snelheid is daarbij een van de opties.

Ook een derde fietser, een 44-jarige man uit Apeldoorn, werd geraakt door de auto. Alle slachtoffers raakten ernstig gewond. Er werden meerdere ambulances en twee traumahelikopters opgeroepen om medische hulp te verlenen. De slachtoffers werden vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

AMERSFOORT – Een 4-jarig meisje dat zondag in Amersfoort was aangereden door een auto, is aan haar verwondingen overleden.

Keistadnieuws zoom in NOS Nieuws • Regionaal nieuws • Vandaag, 18:20 Meisje (4) overleden na aanrijding in Amersfoort Een meisje van 4 is overleden na een ongeluk in Amersfoort, gisteren. Ze fietste samen met haar moeder toen ze werden aangereden door een auto.

Het meisje fietste met haar moeder en een 44-jarige man op de Leusderweg toen ze werden geschept door een auto. Deze was door een onbekende reden op de andere weghelft terechtgekomen.

De politie laat weten dat de twee volwassenen ook met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis werden gebracht. Eerder werd gemeld dat de vrouw zwaargewond was, terwijl de man er iets beter aan toe was.

De bestuurder werd ter plekke aangehouden. Gisteren vroeg de politie nog aan ooggetuigen zich te melden.