Groen licht voor vernieuwing Stadshart Amstelveen

Stadshart Amstelveen gaat op de schop. Eigenaar Unibail-Rodamco en de gemeente Amstelveen hebben daarvoor een overeenstemming bereikt, zo blijkt uit een gezamenlijk persbericht.

Het Stadshart Amstelveen krijgt een overdekt vers-en horecaplein en het winkelaanbod bij de verlengde Rembrandtweg wordt uitgebreid. Ook komt er een overdekt gedeelte bij Nieuw Loopveld, tussen de C&A en de Hema. “Wij zijn heel blij dat we met de gemeente, op basis van goede samenwerking, deze stappen kunnen zetten om het Stadshart nog aantrekkelijker te maken voor consumenten en retailers,” aldus Otto Ambagtsheer, Managing Director Benelux bij Unibail-Rodamco in het bericht. “Deze plannen zorgen voor een betere verbinding tussen de twee delen van het winkelcentrum.”

Ook wethouder Herbert Raat is content met de overeenstemming. “Deze overeenkomst is een belangrijke stap in de vernieuwing en verbetering van ons Stadshart. De openbare ruimte sluiten we niet af. Zo wordt de markt niet in twee delen opgeknipt en kunnen hulpdiensten, maar ook inwoners, er dag en nacht nog steeds door. Wat mij betreft volgt hierna de verlevendiging van het Stadsplein en een nieuw elan voor de volledige Rembrandtweg.”

Het Parool schrijft dat het Binnenhof, het oudste gedeelte van het Stadshart, uiteindelijk zal worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Ook moet er ruimte komen voor cultuur, zoals een (mega)bioscoop en dependance van bijvoorbeeld het Rijksmuseum of de Hermitage.

Unibail-Rodamco is voornemens 200 miljoen euro te investeren in het Amstelveense stadshart, zo wist het Parool al eerder te melden. Volgens de krant wordt er dit jaar nog gestart met de overkapping. Lange tijd kwam een akkoord maar niet van de grond, onder meer door gesteggel tussen de investeerder, gemeente en bewoners over de invulling van het plan.

BioscoopEr komt bijvoorbeeld meer horeca en winkels met verse producten, zodat bezoekers ook naar het Stadshart kunnen voor de gezelligheid. Daarnaast krijgt het Nieuw Loopveld (de ruimte tussen de C&A en Hema) een ‘voornamelijk glazen’ overkapping.

Het centrum van Amstelveen is de afgelopen tijd onderhevig geweest aan een aantal veranderingen. Zo opende Eureka Shoes in april vorig jaar haar eerste Nederlandse vestiging in het Stadshart, introduceerde Miss Etam haar nieuwe winkelconcept en opent Hudson’s Bay in september haar Amstelveense vestiging in het voormalige V&D-pand.

Na veel gedoe krijgt Stadshart Amstelveen nu toch een gedaanteverwisseling. De eigenaar gaat 200 miljoen euro investeren in het winkelcentrum.

Unibail-Rodamco en gemeente Amstelveen zetten belangrijke stap in vernieuwing Stadshart . Het Stadshart Amstelveen krijgt een overdekt vers- en horecaplein en de winkels bij de verlengde Rembrandtweg worden uitgebreid. De gemeente Amstelveen en Unibail-Rodamco hebben daar overeenstemming over bereikt. De combinatie van horeca, winkels met verse producten en een overdekt gedeelte bij Nieuw Loopveld zijn het startpunt van de verdere vernieuwing van het Stadshart. (Foto Anouk ten Velden – 2018)Herbert Raat (VVD) wethouder Stadshart en Otto Ambagtsheer, Managing Director Benelux bij Unibail-Rodamco op het Loopveld Met het uitbouwen van de gevels aan beide zijden wordt de verlengde Rembrandtweg (de oversteek tussen het Binnenhof en het Rembrandthof) een aantrekkelijker winkelgebied. De markt kan hier in twee rijen blijven staan. Het Nieuw Loopveld (het gebied tussen de C&A en de HEMA) krijgt een voornamelijk glazen overkapping en er komt extra ruimte beschikbaar voor winkels en horeca. Zowel aan de zijde van de appartementen als aan de kant van de kantoren krijgt de bovenkant van de bebouwing een groene, natuurlijke uitstraling. (Bron Unibail-Rodamco – 2018)Artist impression van het overdekte vers- en horecaplein aan het Loopveld in het Stadshart Amstelveen Herbert Raat (VVD) wethouder Stadshart: ‘Deze overeenkomst is een belangrijke stap in de vernieuwing en verbetering van ons Stadshart. De openbare ruimte sluiten we niet af. Zo wordt de markt niet in twee delen opgeknipt en kunnen hulpdiensten, maar ook inwoners, er dag en nacht nog steeds door. Wat mij betreft volgt hierna de verlevendiging van het Stadsplein en een nieuw elan voor de volledige Rembrandtweg.’ Otto Ambagtsheer, Managing Director Benelux bij Unibail-Rodamco: ‘Wij zijn heel blij, dat we met de gemeente, op basis van goede samenwerking, deze stappen kunnen zetten om het Stadshart nog aantrekkelijker te maken voor consumenten en retailers. Deze plannen zorgen voor een betere verbinding tussen de twee delen van het winkelcentrum. Daarnaast voegen we veel verswinkels en horeca toe, een zeer gewenste aanvulling van het aanbod.’ Het plan past in de kaders voor het Stadshart, zoals die in juli 2017 door de gemeenteraad zijn vastgesteld. De komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt en vastgelegd in een bestemmingsplan, waarover later dit jaar een raadsbesluit volgt.


Amstelveen at Twitter: