Wie had last van de gesloten Polderbaan op Schiphol?

Wie had last van de gesloten Polderbaan op Schiphol?
Banenstelsel Schiphol weer op volle sterkte
De herrie die in- en uitkomende vliegtuigen de laatste weken boven Amsterdam produceerden zou na zondagavond aanzienlijk af moeten nemen.

De werkzaamheden aan de Polderbaan zijn afgerond, meldt Schiphol. De drukste startbaan van het hele vliegveld ging vorige maand op slot om onder anderen een nieuwe (wonder) asfaltlaag aan te brengen op een deel van de baan. Ook werden reparaties uitgevoerd aan de verlichting en aan twee baanstations.  Dat betekende overuren voor de andere vier hoofdbanen van Schiphol en overlast voor inwoners van Zuidoost, Buitenveldert, Amstelveen, Aalsmeer en Zwanenburg. Schiphol verdeelde tijdens het onderhoud aan de Polderbaan het vliegverkeer over de andere vier banen. Dat betekende afhankelijk van het weer laagvliegende toestellen boven delen van Amsterdam en omliggende gemeenten.  Over drie jaar wordt de Polderbaan opnieuw aangepakt. Dan wordt onderhoud aan de gehele baan gedaan, meldt de luchthaven. Nu ging het slechts om een gedeelte.

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Veel Amsterdammers in Zuid en Zuidoost zullen opgelucht adem halen nu de Polderbaan van Schiphol weer open is. De drukste start- en landingsbaan van de luchthaven was enkele weken dicht voor onderhoud en dat betekende dat er veel gebruikgemaakt werd van de Buitenveldert- en Oostbaan.

Het gebruik van die banen zorgt voor veel laagvliegende vliegtuigen boven de daken van woningen in Buitenveldert en grote delen van Oud-Zuid en De Bijlmer en daarmee voor veel geluidsoverlast. Maar juist nu er een zomerse week aankomt, komt er ook verlichting.

Lees ook: Omwonenden Schiphol laaiend over bizarre schijnhandhaving geluidsnormen

De Polderbaan kreeg gedeeltelijk een nieuwe laag asfalt en er werden reparaties aangebracht aan onder andere de verlichting. Over drie jaar gaat de baan weer op slot voor onderhoud. Dan wordt de hele Polderbaan onder handen genomen.


Amstelveen at Twitter: