Achterruit aan diggelen na botsing

Van buiten is nauwelijks zichtbaar dat het om de volgende Golf gaat. De auto is getooid in het koetswerk van de Golf 7 en heeft ook het interieur van de voorganger.

Toch is duidelijk te zien dat het hier om een zogenaamde mule gaat, waarmee autofabrikanten de onderhuidse techniek van een nieuwe auto test zonder het nieuwe design prijs te geven, als dat überhaupt al af is.

De meest opvallende eigenschap van deze testauto is de wielbasis, die langer lijkt dan die van de Golf 7. De achterwielen staan daarom enigszins vreemd in de wielkasten. Volkswagen is duidelijk van plan de nieuwe Golf meer binnenruimte te geven, zoals Ford ook heeft gedaan met de onlangs gepresenteerde Focus.

Ondanks de toegenomen maten is het onderstel niet volledig nieuw, maar rust de Golf op een aangepaste versie van het bestaande MQB-platform.

Door de opkomst van elektrisch rijden, maar vooral de opkomst van connected rijden, is er een nieuwe kijk op merken nodig. Volkswagen denkt bijvoorbeeld aan de manier waarop het logo op smartphones en tablets te zien moet zijn wanneer deze worden gebruikt om de auto te besturen en te controleren. Daarbij komt dat het logo een meer internationale vorm moet krijgen. Strakke lijnen zouden volgens onderzoek een echte Duitse manier van ontwerp zijn. In het elektrische tijdperk wil het merk echter meer als een wereldwijd merk voor de dag komen. Daarvoor gaat het ook marketingstrategieën inzetten.

Ook het interieur is afkomstig uit de Golf 7, met de bijzonder ogende DSG-pook als opvallende uitzondering. Of de hendel in deze vorm inderdaad in de Golf verschijnt, is nog onduidelijk.

VW Amarok nu met 3.0 V6 van 272 pk

Wel is bekend dat autonomie en hybridetechniek een grote rol zullen spelen bij de nieuwe Golf. De auto krijgt 48 volt-boordspanning en (mild) hybrid-technologie wordt normaal bij Volkswagens bestseller.

Een volledig elektrische versie lijkt vooralsnog niet in pijplijn te zitten, omdat Volkswagen die onder het I.D.-label als een apart model wil gaan voeren. Bij de Golf zijn het 1.5 TSI benzine- en TDI dieselmotoren die voor de aandrijving zorgen.

De meest krachtige versie van de Volkswagen Amarok is inmiddels bestelbaar. Het model kan BPM-vrij worden geleverd met een dubbele cabine.

De auto op de afbeeldingen lijkt op het eerste gezicht gewoon een Golf van de huidige generatie, maar een tweede blik leert dat het hier om een zogenaamde Mule gaat. Onder deze Golf gaat een exemplaar van de achtste generatie schuil. Dat is leuk om te weten, maar de argeloze omstander heeft er natuurlijk weinig aan. De meest opvallende eigenschap van deze testauto is de wielbasis, die langer lijkt dan wat de makers van de Golf 7 voor ogen hadden. De achterwielen staan daarom wat ongelukkig in de wielkasten. Ondanks de toegenomen maten is het onderstel niet volledig nieuw, maar rust de Golf op een aangepaste versie van het bestaande MQB-platform.

De 3 liter V6 TDI is in de Amarok verkrijgbaar in drie vermogensvarianten. De krachtigste van het stel was nog niet beschikbaar, maar kan met directe ingang worden besteld nu de prijs bekend is gemaakt. De auto kost 38.400 euro exclusief BTW en BPM.

De V6 motor levert normaal gesproken een vermogen van 258 pk, maar bereikt in de overboostfunctie het maximum van 272 pk. Dat is flink meer dan de tot nu toe krachtigste versie die aan 224 pk komt. Ook het koppel neemt met 30 Nm toe tot 580 Nm en dat over een breed bereik van 1400 tot 3000 tr/min. 4Motion vierwielaandrijving en een 8-traps automaat zijn standaard op deze topversie.

Dit is namelijk de krachtigste Amarok die de Duitsers leveren. Onder normale omstandigheden produceert de V6 nu 258 pk. Deze lag ook onder de kap van het concept-model. Er is nu echter ook een overboostfunctie die het vermogen voor korte tijd naar 272 pk tilt. Daarmee stoot de motor de vorige V6 TDI met 224 pk van de troon. Het koppel van de nieuwe motor is ten opzichte van die versie met 30 Nm toegenomen en komt daarmee uit op 580 Nm. Aan de sterkste motor koppelt Volkswagen een achttraps automaat en de 4MOTION-vierwielaandrijving.

De koper kan kiezen uit de royaal uitgeruste Highline of de nog completere Aventura. Waar de eerste al voorzien is van 18 inch lichtmetaal, volautomatische airco, ParkPilot met achteruitrijcamera, voegt de meest compleet daar nog het nodige aan toe. 20 inch wielen, een sportsbar, zilvergrijze bumperinzet, sidebars met LED-verlichting en een Peacock Green lakkleur. Deze Aventura komt op 45.650 euro. de Amarok-reeks start echter al bij 26.450 euro voor de 165 pk 3.0 V6 TDI.

De sterkste Amarok komt er in twee smaken: als Highline of als luxere Avontura. Op de Highline vinden we standaard 18-inch lichtmetaal, Bi-Xenon koplampen en een achteruitrijcamera. Bij de Avontura streepte Volkswgen zelf nog meer door, want daar zitten onder andere Ergoactive Comfortstoelen in, grotere wielen (20-inch) en is de neus met volledige led-lampen versierd. De carrosseriekleur Peacock Green is speciaal voor de Avontura in het leven geroepen.

Amstelveen at Twitter: