Beurzen sluiten met winst

Bij de Nederlandse hoofdfondsen eindigde ASML met een plus van 2,3% aan kop, dankzij een adviesverhoging naar ’kopen’ door het Amerikaanse handelshuis Susquehanna.In Dublin zakte Ryanair net geen 2 procent. De Ierse prijsvechter schrapte afgelopen weekeinde ruim 160 vluchten en gaat de komende zes weken dagelijks veertig tot vijftig vluchten schrappen, omdat veel personeel nog een berg achterstallige vakantiedagen moet opmaken. De top van Ryanair erkent van de planning een zooitje te hebben gemaakt.

Aegon en NN wonnen 1,7% en 1,2%.

Telecom en financials in trek op zonnig Beursplein

Beleggingsstrateeg Ralph Wessels van ABN Amro MeesPierson wijst erop dat de handel voornamelijk in het teken stond van de toelichting door de Amerikaanse centrale bank op het rentebesluit woensdagavond. „De Fed zal aangeven in hoeverre de balans vanaf oktober wordt afgebouwd. De markt rekent op zo’n $20 miljard per maand. De rente blijft ongewijzigd en ik reken ook niet op een verhoging in december. Maar de kans hierop wordt wel reëel, mocht de inflatie de komende twee maanden blijven stijgen.”

In de MidKap stonden technologiegroep TKH en kunstmestproducent OCI bovenaan met plussen van 2,6 procent. Grootste daler was voedingsbedrijf Wessanen met een verlies van 1,7 procent, na een adviesverlaging door Berenberg.

‘ + ” + ” + ” + ” + ” + ‘Hieronder is uitgelegd hoe u kunt whitelisten in de drie populairste adblockers.

Financials en Gemalto in trek

‘ + ” + ” + ” + ‘Met vriendelijke groet,

Versturen Versturen Door te versturen ga je akkoord met onze voorwaardenWessanen verloor 0,5%, na door het Duitse Berenberg van de kooplijst te zijn gehaald.

De beleggingsstrateeg stelt wel dat het algehele plaatje solide oogt. „De wereldeconomie herstelt en de bedrijfswinsten zijn goed, waarvan aandelen profiteren.”Grootste stijgers in de AEX waren chipmachinemaker ASML en verzekeraar Aegon met winsten van 2,3 en 1,7 procent. Telecombedrijf Altice en biotechnoloog Galapagos daalden beide net geen 1,5 procent.

TKH dikte 2,3% aan na een sterke verhoging van het koersdoel door ING, bij een herhaald koopadvies.

In Dublin zakte Ryanair meer dan 3 procent. De Ierse prijsvechter schrapte afgelopen weekeinde ruim 160 vluchten en gaat de komende zes weken dagelijks veertig tot vijftig vluchten schrappen omdat veel personeel voor het einde van het jaar nog een berg achterstallige vakantiedagen moet opmaken. De top van Ryanair erkent dat ze van de planning een zooitje hebben gemaakt.Corbion klom 0,3%. De producent van voedingsingrediënten en bioplastic neemt het failliete Amerikaanse bedrijf TerraVia over voor $20 miljoen.

MidKap In de MidKap stonden kunstmestproducent OCI en technologiegroep TKH bovenaan met plussen van 6,9 en 2,3 procent. Grootste daler was bottelaar Refresco, dat 0,7 procent inleverde. Voedingsbedrijf Wessanen sloot met een verlies van 0,5 procent, na een adviesverlaging door Berenberg.De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent in de plus op 529,60 punten. De MidKap steeg 0,6 procent tot 814,70 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt kregen er tot 0,7 procent bij.

Amsterdam at Twitter: