Eigen bijstandsproef Amsterdam kan doorgaan

Eigen bijstandsproef Amsterdam kan doorgaan
Eigen bijstandsproef Amsterdam kan doorgaan
Nu de proef toch gewoon door mag gaan, roept dat de vraag op of de wettelijke kaders wel strikt genoeg zijn. Zo kondigde VVD-Kamerlid Chantal Nijkerken-De Haan al aan dat als Amsterdam vrijbaan krijgt, de wet misschien moet worden aangepast.

Den Haag – Het ‘bijstandsexperiment’ dat Amsterdam heeft aangekondigd heeft zo weinig om het lijf dat Den Haag niet dwars gaat liggen. Wel tikt staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken) de gemeente op de vingers omdat bijstandsgerechtigden niet aan hun ‘tegenprestatie’ worden gehouden.

Maar volgens Van Ark is er niet zoveel aan de hand, omdat van een experiment waarbij een gemeente met toestemming buiten de wettelijke kaders mag treden, in Amsterdam geen sprake is. De proef valt binnen de speelruimte die de wettelijke bijstandsregels sowieso al aan gemeenten bieden.

InloggenAbonneerVoorpaginaNieuwsSportEntertainmentFinancieelMeerWat U ZegtTechColumnsVrijPartnercontentVideoZoekenKijk ook opDe krantDealsServiceKijk ook opVoorpaginaNieuwsSportEntertainmentFinancieelMeerWat U ZegtTechColumnsVrijPartnercontentVideoInloggenAbonneerNieuws/Binnenland1382405BinnenlandAmsterdam mag doorgaan met ’bijstandsproef’Door Lise Witteman

Amsterdam at Twitter: