Amsterdam blijft schimmig over maatregelen radicalen

Amsterdam blijft schimmig over maatregelen radicalen
Amsterdam blijft schimmig over maatregelen radicalen
Eerder stelde het college dat er onder meer signalen zijn ontvangen van radicalisering en extremisme in moskeeën of andere centra. „Hier wordt door het college op geacteerd door stevige gesprekken te voeren en, waar mogelijk, (bestuursrechtelijke) maatregelen te nemen.” De stad weigert ook hier aan te geven in hoeveel gevallen is ingegrepen. Dat zet kwaad bloed bij diverse raadsleden, waaronder CDA-raadslid Diederik Boomsma.InloggenAbonneerVoorpaginaNieuwsSportEntertainmentFinancieelMeerWat U ZegtTechColumnsVrijPartnercontentVideoZoekenKijk ook opDe krantDealsServiceKijk ook opVoorpaginaNieuwsSportEntertainmentFinancieelMeerWat U ZegtTechColumnsVrijPartnercontentVideoInloggenAbonneerNieuws/Binnenland1382650BinnenlandAmsterdam blijft schimmig over maatregelen radicalenDoor Mike MullerJe moet ingelogd zijn logged in om te kunnen reageren.

NRC (jaja) onderzocht de inhoud van preken, online uitingen en bronnen binnen de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap en concludeert dat 7 van de 22 Marokkaanse moskeeën in Amsterdam in handen zijn van salafisten, en dat nog eens 4 moskeeën te maken hebben met een salafistische fractie binnen de moskee.swetsnek    17 uur ago    Login om te reageren

DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!
Amsterdam – De gemeente Amsterdam trekt een rookgordijn op over maatregelen die getroffen worden tegen omstreden moskeeën, gebedshuizen en radicale predikers. De stad weigert uit te zoeken hoe vaak er wordt opgetreden, bijvoorbeeld als haatimams in de stad zijn. Het CDA en de VVD eisen opheldering en kondigen raadvragen aan.
Onze oh zo progressieve hoofdstad en haar gemeente blijven een rookgordijn optrekken over de maatregelen en beleid die zij hebben opgesteld omtrent radicalisering en radicalisme. Zo is het bijvoorbeeld niet bekend wat de stad doet tegen haatimams en er geen cijfers bekend zijn over het beleid. 

Op vragen van De Telegraaf antwoordt een woordvoerder van loco-burgemeester Eric van der Burg (VVD) na twee dagen ’uitzoekwerk’ dat de gemeente Amsterdam ’geen cijfers bijhoudt’ en dus geen opheldering kan geven. In oktober schreef de stad nog dat er de afgelopen jaren ’verschillende controversiële sprekers’ zijn geweest in moskeeën of op bijeenkomsten. „Indien de komst van een controversiële spreker van te voren bekend is, wordt beoordeeld of dit een risico vormt, mede aan de hand van de richtlijnen van het Rijk. Zo nodig zijn maatregelen genomen.” Hoe vaak, bij welke organisaties en wanneer dat is gebeurd, wil de gemeente echter niet vertellen.

Amsterdam at Twitter: