Hoog bezoek in Amsterdam: de SGP-Tweede Kamerfractie komt langs

Hoog bezoek in Amsterdam: de SGP-Tweede Kamerfractie komt langs
Hoog bezoek in Amsterdam: de SGP-Tweede Kamerfractie komt langs
Voor de optie dat er alleen een CU-lijst komt met daarop een SGP-kandidaat houdt de SGP „de deur op een kier”, zegt Van der Wal. „Zo’n SGP’er op een CU-lijst is voor mij wel een minimumvereiste.” Leiderdorp kent een dergelijke constructie.

Ook de Amsterdamse ChristenUnie-lijsttrekker Don Ceder is aanwezig. Kees van der Staaij vertelt dat het komende week ‘Week van het Leven’ is: een actieweek tegen abortus. Er is ook een ‘Mars voor het Leven’ en daar doen de SGP en Don aan mee. Don zal wel moeten, want het zal de ChristenUnie veel moeite kosten om in maart een Amsterdamse raadszetel binnen te slepen. Don heeft enige bekendheid vanwege zijn strijd tegen malafide incassobureaus en lijkt een achterban in Amsterdam Zuidoost te hebben. Maar of dat voldoende is voor een zetel, daar twijfelt iedereen aan.Inloggen Bent u geen abonnee? Kies hier uw abonnement.

Chris Aalberts verslaat politiek voor ThePostOnline. Scherp, kritisch en onafhankelijk. Hij is o.a. auteur van De Puinhopen van Rechts en Achter de PVV.

Pact CU en SGP zit er in Amsterdam niet in

Speerpunten voor de Amsterdamse SGP zijn onder meer een pleidooi voor een maandelijkse zondag waarop de winkels dichtgaan, zo bleek vrijdagavond. Ook wil de partij af van coffeeshops en pleit ze voor meer vervoer over water om het wegennet in de hoofdstad te ontlasten. Van der Wal zei een lijsttrekker op het oog te hebben, maar wilde nog geen naam noemen.

De SGP-voorlichter laat vrijdagavond via Twitter weten dat het aantal Amsterdamse SGP-stemmers groeit. De laatste Tweede Kamerverkiezingen kwamen er ruim 600 stemmen uit Amsterdam, weet Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf te vertellen. Hij is deze avond daarom naar Amsterdam gekomen met de rest van de SGP-fractie: Kees van der Staaij en Roelof Bisschop. Het blijkt een unieke gebeurtenis want nooit eerder kwam de voltallige SGP-fractie naar de hoofdstad. Hoog bezoek dus.

Amsterdam at Twitter: