Weer ‘homogeweld’ Amsterdam: man met baksteen op hoofd geslagen

AMSTERDAM – Een 24-jarige Amsterdammer is zaterdagavond op straat mishandeld en beroofd. Hij werd met een baksteen op zijn hoofd geslagen en overleefde de aanval ternauwernood.

MenuInloggenAbonneerVoorpaginaNieuwsSportEntertainmentFinancieelMeerWat U ZegtTechColumnsVrijPartnercontentVideoZoekenKijk ook opNieuws/Binnenland1514925BinnenlandWeer ’homogeweld’ Amsterdam: man met baksteen op hoofd geslagen08 jan. 2018 in BINNENLANDKopieer naar clipboardⒸ Maik Valies / Facebook

Het drietal ging er rennend vandoor, waarna omstanders en hulpdiensten snel ter plaatse waren. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar de wond op zijn hoofd werd schoongemaakt en gehecht. De Amsterdammer heeft ’slechts’ een hersenschudding aan de klappen overgehouden.
Even later werd hij van achteren aangevallen. „Hij werd geschopt en tegen de grond gewerkt. Hij werd tijdens de schermutseling met een baksteen op zijn hoofd geslagen”, vervolgt Xeverio’s vader. „Het lukte de jongens om hem zijn tas met bankpasjes, identiteitspapieren en een briefje van €50 af te pakken. Zij wilden ook zijn mobieltje en overige sieraden, maar daar werkte hij niet aan mee. Hij dacht: ’Als ze mijn mobiel pakken kan ik niet voor hulp bellen’.”
Xeverio: „Ik ben heel erg verdrietig dat mij dit moest gebeuren. Ik had die avond dure spullen aan. Misschien was ik een te makkelijk slachtoffer”, zegt hij zoekend naar een verklaring tegen AT5.

Amsterdam at Twitter: