‘Uber wiste systemen bij controle Amsterdam’

voor de autoriteiten onzichtbaar te blijven. Zo kon de dienst ongezien taxi’s laten rijden in steden waar dat nog niet mocht.

Hackers betaaldDe taxidienst ligt al tijden onder vuur vanwege misstanden. Zo werden de persoonlijke gegevens van 57 miljoen gebruikers en chauffeurs gestolen. Het bedrijf betaalde de hackers vervolgens om het datalek stil te houden.

Medewerkers hadden de instructie om een speciaal nummer op het hoofdkantoor in San Francisco te bellen zodra er een inval was. In dat geval werden alle computers op afstand uitgelogd en ontoegankelijk gemaakt. Wachtwoorden werden veranderd en gegevens op smartphones, laptops en computers van het bedrijf werden automatisch vergrendeld.
BeveiligingsproceduresUber in Amsterdam wil of kan niets zeggen over gebruik van het systeem in Nederland. In een korte verklaring wordt alleen gezegd dat de taxidienst net als elk bedrijf met kantoren over de hele wereld beveiligingsprocedures heeft om gegevens over het bedrijf en de klanten te beschermen.

concurrent Lyft in de gaten te houden, en met God View kon Uber de bewegingen van journalisten, politici en beroemdheden volgen. Ook heeft Waymo, een zusterbedrijf van Google, een klacht ingediend over het stelen van technologie voor zelfrijdende auto’s.

Amsterdam at Twitter: