Boodschappenbezorger Picnic breidt uit naar Amsterdam

Abonneer je op de Z nieuwsbrief Meest gelezen : Geld & Werk 1 Grote borsten? In dit restaurant krijg je korting 2 Spanje en Ierland strijden om topfunctie ECB 3 Zara-campagne met 'curvy' modellen zorgt voor veel ophef 4 Anne Raaymakers (56) was arm, maar verdient nu tonnen als Facebookqueen Van Robeco Geld verdienen aan de wereld van fintech

100 miljoen euro groeigeld op bij verschillende rijke ondernemersfamilies. Zo tastten onder meer Fentener van Vlissingen (SHV), Hoyer (Heineken) en De Rijcke (Kruidvat) diep in de buidel om het bedrijf verder uit te laten breiden. Ook legde Van der Wal (Boni) opnieuw geld bij.

Capaciteit verdubbeld Het bedrijf begon met het bezorgen van boodschappen in Amersfoort. Al snel breidde Picnic uit naar omliggende steden als Utrecht en Almere. Momenteel is het bedrijf actief in zo'n dertig plaatsen, geconcentreerd over het midden van het land.

Geen fysieke winkels De online supermarkt heeft geen fysieke winkels, maar klanten kunnen via de Picnic-app hun boodschappen bestellen voor een minimumbedrag van 25 euro, waarna 'runners' de bestelling de volgende dag komen bezorgen. In de app kun je precies zien waar de bezorger zich bevindt en hoe lang hij nog onderweg is.

10.000 mensen in dienst te hebben.


Amsterdam at Twitter: