‘Amsterdam hardst stijgende huizenprijzen van Europa’

\'Amsterdam hardst stijgende huizenprijzen van Europa\'
In deze Europese steden stijgen de huizenprijzen het hardst
Nergens in Europa stegen de huizenprijzen afgelopen jaar zo hard als in Amsterdam, blijkt uit onderzoek van de Engelse makelaar Savills. De vierkantemeterprijs steeg in de hoofdstad met bijna 21 procent.

Het beursgenoteerde internationale vastgoedbedrijf onderzocht de prijsstijgingen (en -dalingen) van de vierkantemeterprijzen in 34 steden wereldwijd. Daaruit blijkt dat alleen in vijf Chinese steden de huizenprijzen afgelopen jaar harder stegen dan in Amsterdam. In Europa volgt Dublin na Amsterdam. Daar zijn de prijzen met 12,3 procent gestegen, gevolgd door Parijs, waar huizen 8,3 procent duurder geworden zijn in het afgelopen jaar. Einde in zichtInmiddels kost een vierkante meter in Amsterdam volgens Savills gemiddeld 4.815 dollar. Daarmee ligt de prijs nog aanzienlijk lager dan in Parijs (9.309 dollar per vierkante meter) en Londen (10.914 dollar per vierkante meter). Het vastgoedbedrijf denkt dat het einde van de enorme stijgingen langzaam maar zeker in zicht komt. ‘Europese steden zoals Amsterdam, Madrid, Parijs en Dublin maken zich op voor verdere stijgingen, hoewel ook hier naar verwachting binnen de komende vijf jaar een top bereikt wordt.’Lees ook: Groei Amsterdamse economie zet ook in 2018 door en: Makelaars breiden hun werkgebied uit: ‘Kijk verder dan de Ring’

In deze Europese steden stijgen de huizenprijzen het hardst

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Binnenland In Amsterdam wonen = kapotduur. Redactie 14 februari 2018 – 09:41 We wisten dat natuurlijk allemaal al, maar uit cijfers van een onderzoek van de Britse makelaar Savills komt naar voren dat Amsterdam de snelst stijgende huizenprijzen heeft van Europa.

Dat is meer dan opmerkelijk. Wij bedoelen, wonen in Amsterdam staat gelijk aan wonen in een riool. Daar gaan de komende gemeenteraadsverkiezingen helemaal niets, nada, nakkes aan veranderen.

Denk aan: liquidaties, spuuglelijke straatverlichting op de Dam, LHBT-mishandelingen, autobranden, rattenplagen, stinkende grachten, tuig in metro’s, Jozias van Aartsen als waarnemend burgemeester, de wietwalm die de straten domineert, toeristentsunami’s, antisemitistische aanvallen op Joodse restaurants en ga zo maar door.

In amper twaalf maanden tijd is de vierkantemeterprijs van reguliere woningen met bijna 21 procent (!!1!1!) gestegen. Voor een kleine kudt-woning van formaatje bezemkast betaalt u werkelijk waar de hoofdprijs. Dan hebben we het nog niet eens over de gigantische wachtlijsten, alsof u blij moet zijn om in de hoofdstad te kunnen wonen. Lijkt ons eerder een veroordeling.

Van Amsterdam? Nee, van de extreem asociale prijsstijgingen. Maar wel pas over vijf jaar, de komende jaren wordt eerst nog verdere stijging verwacht. Bent u weer lekker mee…


Amsterdam at Twitter: