Komst Uniqlo naar Amsterdam bevestigd

Het Japanse kledingmerk Uniqlo opent dit najaar zijn eerste winkel in Nederland.

Vorige maand zongen er al geruchten rond dat het Japanse merk de winkel aan de Kalverstraat zou betrekken waar het Amerikaanse kledingmerk Forever 21 vertrekt. Woensdag kwam het bedrijf zelf met de bevestiging. Uniqlo staat in eigen land bekend om kwalitatief goede kleding voor een relatief lage prijs. Het bedrijf is buiten Japan al in negentien andere landen actief, waarvan zes in Europa. In Frankrijk heeft Uniqlo bijvoorbeeld al 22 winkels, in België is de keten al met 3 winkels vertegenwoordigd.De Japanners breiden dit jaar verder uit in Europa. Later dit jaar opent Uniqlo ook zijn eerste winkel in Zweden.Lees ook: Winkelhuren Rode Loper rijzen de pan uit

Japans kledingmerk Uniqlo komt naar Kalverstraat

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Als één deur sluit, opent zich een andere. Zo ook op de Kalverstraat in Amsterdam. Forever 21 is weg, een nieuw winkelconcept komt ervoor in de plaats: het Japanse kledingmerk Uniqlo opent dit najaar zijn eerste winkel in Nederland.

Weer een winkel erbij  Wie van Zara, Mango, H&M houdt, kan Uniqlo zeker waarderen. De modeketen staat bekend als de Japanse H&M: je vindt er kwalitatief goede kleding voor een relatief lage prijs. Denk aan een groot aanbod van basics, denim en sports- en outerwear. Net als H&M, gaat Uniqlo vaak samenwerkingen aan met designers en beroemdheden, zoals Pharrel Williams en onlangs J.W. Anderson. 

Sinds vorig jaar heeft Fast Retailing, het moederbedrijf van Uniqlo, al een distributiecentrum in Roosendaal, waar de jonge manager Luc de Jong aan het roer staat. Het bedrijf is de grootste moderetailer in Azië en de derde grootste wereldwijd, met een omzet van 4,6 miljard euro in de laatste drie maanden van 2017.

De keten vind je naast Japan en straks Nederland ook al in negentien andere landen, waarvan zes in Europa. In Frankrijk heeft Uniqlo al 22 winkels en in België twee. In het najaar dus de eerste vestiging in Nederland en later dit jaar is ook Zweden aan de beurt. 

Het is zover: Uniqlo komt naar Nederland. Dit najaar vestigt de Japanse fast fashion retailer zich in de Amsterdamse Kalverstraat. De eerste Nederlandse winkel zal haar deuren openen in het pand waar Forever 21 op dit moment nog gevestigd is, met een tweede ingang aan het Rokin.

Uniqlo dit jaar nog naar Nederland

Forever 21 Sinds een paar weken is Forever 21 aan het Rokin gesloten. Dankzij de sluiting zijn meer dan honderd mensen hun baan verloren. Waarom de reorganisatie plaatsvindt, is niet bekend. General manager Benjamin Colin zegt op Linkedin dat het niets te maken heeft met financiële problemen, maar met een nieuw strategisch plan dat de komende jaren wordt uitgewerkt.  meer YES! Dít warenhuis komt naar Nederland

De betreding van de Nederlandse markt betekent een belangrijke stap in de schaalvergroting in de Benelux, zo stelt Uniqlo in het persbericht. De retailer heeft momenteel drie winkels in België, twee in Antwerpen, een in Brussel.

Amsterdam at Twitter: