Kantoorpand ‘De Schoen’ ontruimd na brand

Kantoorpand \'De Schoen\' ontruimd na brand
Kantoorpand \’De Schoen\’ ontruimd na brand
UpdateKantoorcomplex Infinity op het Skûtsjespad langs de ringweg A-10, ook wel bekend als ‘De Schoen’, is woensdag ontruimd na een brand.

Volgens de brandweer woedde er een brand op het dak van het kantoorgebouw. Vermoedelijk is die ontstaan tijdens werkzaamheden. Twee personen die rook hebben ingeademd zijn nagekeken door ambulancemedewerkers. Het kantoorgebouw is ontruimd en de ongeveer 120 mensen die er aan het werk waren zijn opgevangen is een naastgelegen pand. Rond 12.45 uur was de brand uit. De brandweer voert op dit moment controles uit, daarna kunnen de mensen weer het gebouw in.INGVolgens een woordvoerder ging het niet om een grote brand, maar werd gezien de locatie naast de snelweg groot ingezet.Het kenmerkende kantorencomplex was eerder in gebruik door ING, maar is tegenwoordig een verzamelgebouw voor verschillende bedrijven. Omwonenden krijgen het advies ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen als ze last hebben van de rook.

Video: Brand in voormalig ING-kantoor ‘De Schoen’: 120 mensen geëvacueerd

Naast de ring van Amsterdam (#A10) bij Buitenveldert staat een gebouw in brand. Verkeer heeft er nog geen hinder van. #brand #Amsterdam pic.twitter.com/lc7bkieM9E

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Volgens de brandweer ontstond de brand in een technische ruimte op de tiende verdieping, vermoedelijk tijdens werkzaamheden. 

De ongeveer 120 mensen die aanwezig waren in het gebouw, werden opgevangen in een naastgelegen pand. Ondanks dat het gebouw pal naast de A10 ligt, heeft de omgeving geen last van de rook. 

Twee mensen zijn in verband met rookinhalatie nagekeken door ambulancemedewerkers. De Schoen was voorheen het hoofdkantoor van ING. Nu zitten er verschillende bedrijven in.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!


Amsterdam at Twitter: