Regio blij met investering in spoor, maar er blijven ook wensen over

Met de aanleg van een metro-achtige verbinding tussen Den Haag en Rotterdam lijken de geesten eindelijk rijp voor het zo gewenste spoorboekloos reizen met de trein. Toch zal het grootser en sneller moeten.

Het Rijk trekt 300 miljoen euro uit voor volledige spoorverdubbeling tussen Den Haag en Rotterdam. Vanaf 2025 rijdt dan elke vijf minuten een trein.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat trekt ruim driehonderd miljoen euro uit om het spoor op het traject Den Haag – Rotterdam geschikt te maken voor het rijden met acht intercity’s en zes sprinters per uur per richting. Hierdoor kunnen reizigers op dit traject straks iedere vijf minuten een trein nemen.

300 miljoen extra voor spoorverdubbeling Den Haag Rotterdam

De belangrijkste verandering is de uitbreiding van twee naar vier sporen tussen Rijswijk en Delft-Zuid. Nu de spoortunnel in Delft geschikt is voor 4 sporen, kan ook de capaciteit op het spoor omhoog. Het traject wordt zo aangepast dat per uur acht intercity’s en zes sprinters per richting kunnen rijden.

Leuk en aardig om meer treinen tussen Rotterdam en Den Haag te laten rijden, maar als alweer een andere vervoerder de sprinter dienst verzorgd krijgen we weer te maken met het irritante uit- en incheck protocol. Vele vervoerders maken het reizen met de OV chipkaart er niet eenvoudiger op. Zorg er vooral voor, dat men ongeacht men met welke vervoerder men reist, maar één keer hoeft uit- en uit in- te checken, dat maakt het reizen met de trein pas echt makkelijker. Nu maakt op dit traject NS de dienst uit en is een overstap van een intercity op sprinter niet zo’n probleem, maar in 2025 ?. Wie zal het zeggen…!

Hierdoor kunnen reizigers op dit traject straks elke 5 minuten een trein nemen. Naast uitbreiding van het spoor, worden ook stations op het traject zo aangepast dat treinen sneller kunnen aankomen en vertrekken. In Rijswijk komt een onderdoorgang ter vervanging van overweg ’t Haantje en op de grens van Rijswijk en Delft wordt de spoorbrug over de Kerstanjewetering vervangen.

Rijdt NS straks nog Den Haag–Rotterdam?

Ook station Delft Zuid krijgt een nieuw 4-sporig station met een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers en ook het spoor tussen Schiedam Centrum en Rotterdam Centraal wordt aangepast zodat treinen sneller kunnen binnenkomen en vertrekken. Ook sluiten we het fabrieksterrein van DSM aan op het nieuwe spoor.

ProRail verwacht nog dit jaar het project te tenderen.  Uitvoering van het project zal plaatsvinden van medio 2019 tot eind 2024.

De aanpak van het spoortraject Den Haag-Rotterdam is onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) waarmee de drukste spoortrajecten in Nederland geschikt gemaakt worden voor intensieve benutting. De primeur was voor het traject Amsterdam-Utrecht-Eindhoven waar nu al nu zes in plaats van vier intercity’s per uur per richting rijden.

Vakmedianet. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Gebruiksvoorwaarden en Privacy Statement

Video: Flink meer treinen tussen DH en Rotterdam


at Twitter: