Bram Castro nieuwe aanvoerder Heracles: ‘Ik ben er trots op’

In 2014 kwam Pelupessy naar Heracles. Hij speelde er 119 officiële duels en groeide uit tot aanvoerder. De geboren Almeloër kwam daarvoor uit voor FC Twente.

“Wij verliezen een goede voetballer en een goed mens’, zei Nico-Jan Hoogma, algemeen directeur van Heracles. “Hij wilde zelf de overgang naar Sheffield graag maken en wij gunnen het hem.”

Het gat dat Joey Pelupessy achterlaat is groot

Pelupessy wordt ploeggenoot van zijn landgenoten Joost van Aken en Glenn Loovens. Sheffield speelt in Engeland op het op een na hoogste niveau.

“Het is geweldig om hier te zijn”, vertelde Pelupessy op de website van zijn nieuwe club. “Dit is een mooie kans en ik kan nauwelijks wachten om te beginnen.”

Excelsior mocht juist een nieuwe speler verwelkomen. Levi Garcia, wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van AZ. De 20-jarige aanvaller, vier keer international voor Trinidad en Tobago, speelt sinds 2015 in Alkmaar.

De speler meldt zich vrijdag in Rotterdam. Hij is nog in afwachting van een werkvergunning.

Pantelis Hatzidiakos blijft voorlopig juist bij AZ. De Alkmaarse club heeft het contract van de Griekse verdediger opengebroken en verlengd tot medio 2021.

Hatzidiakos, die donderdag zijn 21e verjaardag vierde, had nog een contract tot de zomer van 2020. Hij groeide dit seizoen uit tot een vaste waarde in de ploeg van coach John van den Brom.

In 2011 verruilde Hatzidiakos de jeugdopleiding van Panathinaikos voor die van AZ. Zijn debuut in de Alkmaarse hoofdmacht maakte hij op 10 december 2015 tijdens het uitduel met Athletic Bilbao.

Joey Pelupessy vertrekt naar Sheffield Wednesday. De aanvoerder van Heracles Almelo bereikte donderdagavond een overeenkomst over een meerjarig contract in Engeland. 

De clubs waren het woensdag al eens geworden over de overname van Pelupessy, wiens contract komende zomer afliep. Dezelfde dag nog vloog Pelupessy naar Engeland, waar hij medisch werd gekeurd. Zaterdag zou hij al in actie kunnen komen als Sheffield Wednesday bezoek krijgt van Cardiff. Pelupessy krijgt in Sheffield rugnummer 32.

Sheffield Wednesday staat zeventiende in de Championship, het tweede niveau in Engeland. In de afgelopen twee seizoenen liep de ploeg op het nippertje promotie naar de Premier League mis.

Pelupessy is niet de enige Nederlander bij Sheffield Wednesday waar Jos Luhukay sinds kort de trainer is. Ook Glenn Loovens en Joost van Aken staan onder contract bij de club die haar wedstrijden speelt in het roemruchte Hillsborough stadion. 

Pelupessy stond in Almelo honderd keer aan de aftrap van een eredivisieduel nadat hij werd overgenomen van FC Twente. Dit seizoen werd hij aanvoerder van de ploeg van John Stegeman dat halverwege de competitie elfde staat. Zondag hervat Heracles Almelo de competitie met een thuiswedstrijd tegen PSV

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma licht de transfer op de site van Heracles Almelo toe: “We verliezen in Joey een goede voetballer en een goed mens. Vanuit zijn status als jong talent heeft hij zich doorontwikkeld tot bepalende speler. De kans die wij hem hebben geboden heeft hij de afgelopen jaren met beide handen aangegrepen. Joey zelf wilde de overgang naar Sheffield Wednesday graag maken en dat gunnen wij hem.”

?? JP: “I am delighted to be here, this is a fantastic opportunity for me at Sheffield Wednesday and I can’t wait to get started” #swfc pic.twitter.com/EN53AbMn54


at Twitter: