Heracles en ADO op jacht naar eerste zege in 2018

Tijdens de eredivisiewedstrijd Heracles Almelo – ADO Den Haag afgelopen zaterdagavond in het Polman Stadion zijn naar nu bekend is gemaakt twee stewards mishandeld en gewond geraakt. 

De politie heeft twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Den Haag en een 44-jarige man zonder vaste woonplaats. Zij zouden de stewards op het hoofd hebben geslagen en ook is er een knietje uitgedeeld. De mishandeling was op camerabeelden te zien.

De ongeregeldheden ontstonden vlak na de gelijkmaker van Heracles Almelo. De stewards stonden bij de afscheidingswand die de supporters van het uitvak gescheiden houdt van supporters van de thuisclub. 

Groenendijk mist in Almelo naast de Wilfried Kanon, Melvyn Lorenzen, Ricardo Kishna ook de geschorste Aaron Meijers. Bas Kuipers wordt aangewezen als vervanger van de captain. “Verder is wisselen niet heel erg noodzakelijk”, stelt Groenendijk. “De fitheid van Sheraldo Becker moeten we nog wel even afwachten. Hij had al een paar keer een tik op zijn enkel gehad en had op de training een kleine terugval. Maar als het kan, dan zal hij starten tegen Heracles”, besluit de coach van ADO Den Haag.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. De zaak is inmiddels overgedragen aan justitie in Den Haag om verder afgehandeld te worden.

Door dit puntenaantal staat ADO Den Haag op de negende plek in de Eredivisie, drie plaatsen boven Heracles. “Zij pakken met name thuis de punten (20 van de 23, red.). Dat geeft hun kracht in eigen huis wel aan. Ze hebben aantal goede voetballers, die we goed moeten bespelen. Ik ben heel benieuwd hoe we zullen reageren, na de toch wel onnodige nederlaag tegen Feyenoord in De Kuip.”

Vanmiddag is in de Eerste Kamer een nieuwe donorwet aangenomen. Als de wet over twee jaar ingaat geldt er ‘actief donorregistratiesysteem’ waarmee je automatisch donor bent als je geen keus maakt.

Het sluiten van de markt zorgt voor rust in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. “We gaan kijken of we weer een mooie serie kunnen neerzetten, net als voor de winterstop. Van de resultaten tegen VVV en Feyenoord moeten we niet in de war raken. We staan op 27 punten en hebben regelmatig prima voetbal laten zien”, stipt Groenendijk aan.

Ben jij door het vele nieuws over orgaandonatie gaan nadenken over de keuze of je wilt doneren?

Door het gelijkspel tegen VVV-Venlo en de verliespartij tegen Feyenoord wacht ADO Den Haag nog op de eerste driepunter van het kalenderjaar 2018. Fons Groenendijk raakt niet in de war van de recente uitslagen en put voor het uitduel met Heracles Almelo (zaterdag, 20.45 uur) vertrouwen uit de eerste seizoenshelft en de rustig verlopen transfermarkt.

Heracles en ADO houden het op 1-1

ADO Den Haag heeft het tweede punt van 2018 gepakt door zaterdagavond met 1-1 gelijk te spelen bij Heracles Almelo. De uitploeg kwam in de eerste helft nog op voorsprong dankzij het negende doelpunt van het seizoen van Bjørn Johnsen. Na de pauze was Heracles de betere en kwam het ook verdiend op 1-1. Ondanks een aantal grote kansen voor de Almeloërs bleef het daarbij.

Video: Reactie ADO-trainer Fons Groenendijk na Heracles (1-1)

PSV nog één zege verwijderd van fenomenaal record

Bij ADO Den Haag twee wijzigingen vergeleken met de laatste wedstrijd tegen Feyenoord. Op de linksbuitenpositie kreeg Elson Hooi de voorkeur boven Erik Falkenburg. Als linksback dit keer Bas Kuipers, omdat Aaron Meijers geschorst was. Hierdoor droeg Lex Immers de aanvoerdersband.

ADO Den Haag liet Heracles na de openingstreffer iets meer komen. De thuisploeg was soms dreigend, maar de Haagse defensie bleef vrij eenvoudig overeind. In de slotfase van de eerste helft zetten de mannen van Groenendijk weer wat meer aan. Dat resulteerde nog bijna in de 0-2, maar Johnsen, die bij een vrije trap van El Khayati volledig vrij stond, vergat te scoren.

Immers: ‘Microfoontjes in de kleedkamer?’

In de tweede helft was het Heracles dat beter begon. ADO Den Haag werd flink achterover gedrukt. De 1-1 in de 53e minuut mocht dan ook geen verrassing worden genoemd. De goal kwam van de voet van Reuven Niemeijer, die Robert Zwinkels kansloos liet met een pegel in de bovenhoek.

Door de remise blijft ADO Den Haag voorlopig op een negende positie op de ranglijst staan. Uit 21 wedstrijden zijn er 28 punten gehaald. Aanstaande donderdag mag ADO Den Haag alweer aan de bak. Vitesse is die dag de tegenstander in het Cars Jeans Stadion. De aftrap wordt om 18.30 uur verricht.


at Twitter: