Kramer gaat meetrainen bij Telstar

13 februari 2018 – Het broodje kroket heeft Michiel Kramer niet gebruikt om weg te komen bij Feyenoord. Na de ‘kroketgate’ werd de spits uit de selectie gezet en liet hij in januari zijn contract ontbinden. Maandag vond Kramer definitief onderdak bij Sparta.”Iedereen zegt dat ik dat bewust deed om een breuk te forceren, maar dat is niet zo. Dan had ik wel iets anders gedaan”, zegt Kramer tegen RTV Rijnmond. Alle ophef vindt hij overdreven. “Het is gewoon een broodje. Of ik hem nu binnen had opgegeten of zoals nu het laatste stukje op het veld. Dat is voor mij niet zo relevant. Het is echt geen actie geweest om te laten zien dat ik schijt heb aan iedereen.”Met het ontbinden van zijn contract, kwam er definitief een einde aan zijn periode bij Feyenoord. Kramer kijkt terug op een moeizame periode. “Iedereen weet dat ik anderhalf jaar veel moeite met mijn rol heb gehad. Eigenlijk wil ik niet teveel terugkijken op mijn periode Feyenoord. Ik heb twee keer op de Coolsingel gestaan en dat kunnen niet veel spelers navertellen.”Kramer tekende maandag bij Sparta.

Sparta bevestigt maandagavond dat Kramer aansluit bij het Sparta van trainer Dick Advocaat en tot het einde van het seizoen heeft getekend. Eerder op maandag verscheen het bericht dat hij zou meetrainen bij Jupiler League-club Telstar.

Kramer was tijdens de winterse transferperiode al in gesprek met Sparta, maar toen wees hij de Rotterdamse club nog van de hand. 

Nee en toch ja 'In de winterstop heb ik Sparta afgezegd', geeft Kramer toe. 'Ik wilde wachten op iets moois uit het buitenland. Ik heb het in Nederland eigenlijk allemaal wel gezien, ik wilde iets moois voor mij en mijn gezinnetje, maar het kwam niet voorbij. Dan blijf ik liever in Rotterdam. Ik wilde nu niet langer wachten en wil het plezier in voetbal terugkrijgen. Dat ben ik enige tijd geleden al verloren eerlijk gezegd. In de zomer kijk ik verder. Nu weer lekker trainen en spelen is beter voor me.'

Kramer: “Het is gewoon een broodje kroket”

Daags na het sluiten van de winterse transfermarkt besloten Feyenoord en Kramer dat het beter was om uit elkaar te gaan. De boomlange spits mocht daardoor transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever, wat nu alsnog tot een akkoord met Sparta heeft geleid.

“Ik ben blij dat ik hier ben”, zei Kramer maandag op de website van Sparta. De spits hoopt zijn nieuwe ploeg te kunnen helpen aan lijfsbehoud. “Dat is het doel. Ik wil mijn steentje bijdragen, maar uiteindelijk maakt het niet uit wie er scoort, als we maar punten pakken.”

De manier waarop de media berichten over de situatie rondom Kramer is voor Telstar al een compliment waard. De club staat op de vierde plek in de Jupiler League. Dat wil zeggen: het gaat beter dan je op basis van de afgelopen jaren zou verwachten in het IJmond Stadion. 'Opduikers' als Mohammed Osman (inmiddels naar Heracles Almelo), Melvin Platje en keeper Rody de Boer kunnen daar over meepraten. Zij behoorden in de eerste seizoenshelft tot de sleutelspelers van het huidige succes.

Clubloze Michiel Kramer maakt seizoen alsnog af bij Sparta Rotterdam

De oud-spits van onder meer FC Volendam en ADO Den Haag is naar eigen zeggen fit genoeg om zondag direct aan te kunnen treden tegen FC Twente. Beide clubs zijn verwikkeld in een stevige degradatiestrijd.

Kramer over ‘kroketgate’: ”Nooit mijn bedoeling geweest”

“Dat is meteen een belangrijk potje. Het zou mooi zijn als ik erbij kan zijn. Ik ben fit, heb maar een week zonder club gezeten en ik heb nergens last van.”

Het is Sparta Rotterdam geworden. Zijn komst werd maandagavond bevestigd. Het fanaccount van Telstar heeft op gepaste manier afscheid genomen van de spits. Die zijn conditie welgeteld één training op peil kwam houden in Velsen-Zuid. Het idee dat Kramer op trainingen wat zou kunnen leren aan Andrija Novakovich en Floris van der Linden viel daardoor in het water.

Kramer kon bij Feyenoord nauwelijks meer op speeltijd rekenen en raakte nog verder in het nauw nadat hij in de rust van de bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo betrapt werd op het eten van een broodje kroket op het veld.

In tweeënhalf seizoen kwam Kramer tot 71 officiële wedstrijden en 23 goals voor zijn droomclub. De geboren Rotterdammer speelde eerder voor NAC Breda, FC Volendam en ADO Den Haag.

Video: Michiel Kramer blikt nog een keer terug op zijn periode bij Feyenoord

Sparta staat laatste in de Eredivisie met veertien punten, twee minder dan FC Twente en drie minder dan Roda JC. 


at Twitter: