Liverpool én Arsenal azen op keeper van 45 miljoen euro

Liverpool én Arsenal azen op keeper van 45 miljoen euro
Butland kan volgens meerdere bladen mooie stap verwachten
Dat meldt The Sun. De 24-jarige keeper van Stoke City is al jaren een vaste waarde in de Premier League en moet de keepersproblemen bij de topclubs oplossen. Stoke zou 45 miljoen euro voor de international willen ontvangen.

Bij Liverpool zijn de problemen onder de lat al groot sinds het vertrek van Pepe Reina in 2013. Momenteel is Simon Mignolet de eerste keeper bij de The Reds. De Belg wisselt goede reddingen af met enorme blunders. Daarom werd in 2016 al Loris Karius als zijn vervanger gehaald, maar de Duitser werd te licht bevonden.

Arsenal heeft met Petr ?ech nog een prima eerste keeper, maar de jaren beginnen te tellen voor de doelverdediger die in mei al 36 wordt. Tegen Swansea City maakte ?ech een enorme blunder en dus heerst de vraag hoe betrouwbaar hij nog is.

Liverpool en Arsenal strijden momenteel niet alleen om het laatste Champions League-ticket. Ook op de mercato zouden beide topclubs voor een duel staan. Volgens The Sun on Sunday hebben beide clubs bovengemiddelde belangstelling voor Stoke City-doelman Jack Butland.

Het contract van Butland loopt nog tot medio 2021. Hij geldt in Engeland al jaren als een groot talent. Zo mocht hij op negentienjarige leeftijd al met de nationale ploeg mee naar het EK 2012. Butland speelt inmiddels al sinds 2013 bij Stoke en zal daarom waarschijnlijk niet onwelwillend tegenover een nieuw avontuur staan.

Meerdere Europese – vooral Engelse – media melden dat er een naderende transfer is voor Stoke City-doelman Jack Butland. De 24-jarige doelverdediger uit Engeland zou een mooie stap naar de top kunnen maken.

Er gaat bijna geen dag meer voorbij of RSC Anderlecht komt op negatieve wijze in het nieuws. Na alle …

Onder meer ESPN, Express en de Stoke Sentinel melden veel interesse vanuit Londen en omgeving. Zo wordt er bijvoorbeeld gesproken van een miljoenenaanbod vanuit Jürgen Klopp en Arsène Wenger, respectievelijk de trainers van Liverpool en Arsenal.

Manchester City is al voor 99% zeker van de 1/4 finales van de Champions League. FC Basel was enkele

Of Stoke hun eerste keeper gemakkelijk laat gaan is nog onduidelijk, het heeft er echter alle schijn van dat Stoke minimaal 40 tot 50 miljoen euro wil gaan verdienen aan de jongen.

Stoke is dit seizoen niet optimaal bezig in de Premier League; de club is terug te vinden op plaats 18 en Butland moest al 46 ballen uit het net halen, in 24 (!) duels. Wel hield de keeper 4 keer de nul.

Stoke zal met de transfersom van Butland direct een nieuwe keeper moeten halen, aangezien tweede én derde keeper Lee Grant en Jakob Haugaard toch niet goed genoeg worden bevonden.


at Twitter: