“Ik hou echt van Real Madrid en Barcelona”


Barca en Real azen op Inter verdediger Skriniar
Dit seizoen maakt Milan Skriniar veel indruk bij het Italiaanse Internazionale, dat is ook de Spaanse grootheden niet ontgaan.

De 23-jarige verdediger kon afgelopen tranfsferperiode verkassen uit de Serie A, maar Inter hield de deur dicht voor onder meer FC Barcelona en Real Madrid. Afgelopen zomer verruilde Milan Skriniar het Italiaanse Sampdoria voor Inter, waar hij te boek staat als een van de grootste verdedigend talent.

Afgelopen winter kon de verdediger echter alweer verkassen naar Spanje, maar daar stak Inter een stokje voor. 'Ik geef toe dat er een waanzinnig voorstel was, maar ik heb het aan mijn zaakwaarnemer gelaten om het af te handelen.'

'Inter wilde me niet laten gaan en ik wil ook een goede kans op speeltijd hebben,' aldus de Slowaak. 'Ik weet niet om welke club het nu ging, maar ik vind Real Madrid en FC Barcelona geweldig. Hetzelfde geldt voor de topclubs uit Manchester. De Premier League is de beste competitie ter wereld.'

Het Italiaanse Internazionale heeft de wereld bekendgemaakt hoeveel geld er neergelegd mag worden voor haar sterspeler Milan Skriniar: een kleine 70 miljoen euro. De 23-jarige Slowaak werd afgelopen zomer overgenomen van competitiegenoot Sampdoria en blijkt de perfecte aankoop te zijn geweest.

Het met veelal buitenlandse spelers werkende Inter maakte afgelopen zomer een slordige 23 miljoen euro over voor centrale verdediger Skriniar. De marktwaarde die destijds op 7 miljoen euro stond steeg in het afgelopen halve jaar echter naar maar liefst 30 miljoen euro.

Hoewel Inter dik achter de nummers 1 en 2 Napoli en Juventus staat, is Skriniar een erg constante factor. Met zijn pas 23 jaar is de 1.87 meter-lange verdediger van grote waarde voor de ploeg van Luciano Spalletti, en dat heeft al menig club opgemerkt. Clubs als Manchester City, Paris Saint-Germain, FC Barcelona en Arsenal lieten allen weten geïnteresseerd te zijn.

Door Chinese regelgeving kan er maar een bepaalde hoeveelheid geld per onderneming uitgegeven worden naar het buitenland en daarom lijkt Inter geld goed te kunnen gebruiken. De Suning Group, de Chinese eigenaars van de club, willen in de zomer van dit jaar namelijk flink gaan investeren. Daarvoor moeten de Nerazzurri dus wel de financiën op orde hebben. De club is daarom bereid een bod van minimaal 70 miljoen op Skriniar te accepteren.


at Twitter: