Harrie Jekkers treedt met exclusief optreden in voetsporen Paul van Vliet

Harrie Jekkers treedt met exclusief optreden in voetsporen Paul van Vliet
Harrie Jekkers gaat na 23 jaar weer solo, stormloop op kaarten
Het is voor het eerst sinds 23 jaar dat de in Den Haag geboren en getogen cabaretier weer in een solo-cabaretvoorstelling te zien is. 

Jekkers start zijn serie zondagmiddagbespelingen op 30 september 2018, zo maakte Het Nationale Theater woensdag bekend. De voorstelling draagt de titel Achter de duinen.

Hij treedt hiermee in de voetsporen van Paul van Vliet, die ruim zes jaar in de schouwburg een soortgelijke voorstelling op zondagmiddag speelde.

“Ik vind het een enorme eer om de nestor van het Nederlands cabaret op te volgen en vooral om dat te doen in de schouwburg waar ik als kind vroeger voorbij fietste”, stelt Jekkers. “Ik vroeg dan aan mijn vader: waarom is die schouwburg eigenlijk Koninklijk? Dan zei hij: omdat de koningin daar altijd naar toneel gaat kijken. Dus dat is niks voor ons.”

In Achter de duinen vertelt Jekkers middels liedjes en conferences over zijn Haagse jeugd. De kaartverkoop via de website van de schouwburg gaat woensdagavond om 19.00 uur van start.

De cabaretier staat nu nog in de theaters met een muziekvoorstelling met zijn oude band Klein Orkest.

DEN HAAG – Voor het eerst in 23 jaar maakt Harrie Jekkers weer een solovoorstelling. De Hagenaar speelt zijn nieuwe cabaretprogramma 'Achter de duinen' in de Koninklijke Schouwberg in Den Haag.

‘Vroeger fietste ik als kind langs de schouwburg en vroeg ik aan mijn vader: "Waarom is die schouwburg eigenlijk Koninklijk? Omdat de Koningin daar altijd naar toneel gaat kijken", zei hij, "dus dat is niks voor ons."’

De voorstelling ‘Achter de duinen’ is vanaf september op zondagmiddagen te zien. Veel mensen willen het optreden van Jekkers zien. Als je naar de site van Het Nationale Theater, waar kaarten kunnen worden gekocht, gaat dan kom je in de wachtrij vanwege de drukte.

Lees ook: Harrie Jekkers: ‘Ik word gelyncht als ik O, O, Den Haag hier niet zing’


at Twitter: