Holland Heineken House huldigt eerste medaillewinnaars

Holland Heineken House huldigt eerste medaillewinnaars
Medaillewinaars gehuldigd in Holland House
Schaatssters Carlijn Achtereekte, Ireen Wüst en Antoinette de Jong, de nummers één, twee en drie van de 3000 meter, verschenen op het podium en dat gold ook voor shorttracker Sjinkie Knegt, die zilver pakte op de 1500 meter.

Dankzij de vier plakken staat Nederland momenteel tweede op de medaillespiegel. Duitsland, dat twee keer goud pakte op de eerste dag van de Spelen, leidt in dat klassement.

“Ik kan het eigenlijk nog niet geloven”, zei Achtereekte uren na haar gouden rit. Ze werd op het podium onthaald door oud-schaatser Mark Tuitert uit Holten en popartiest Roel van Velzen. Voor haar prestatie kreeg ze een zogenoemde tegel.

Achtereekte, Wüst, De Jong en Knegt krijgen hun medaille zondag uitgereikt tijdens een officiële ceremonie.

Carlijn Achtereekte is zaterdagavond gehuldigd in het Holland Heineken House in Gangneung. De schaatsster uit Lettele won eerder op de dag goud op de 3000 meter tijdens de Olympische Spelen.

Wil jij een kijkje achter de schermen van de Olympische Spelen? Onze verslaggevers Daan en Mark houden je vanuit Pyeongchang op de hoogte via WhatsApp! Voeg 06 8380 9123 toe aan je contactpersonen en app OS AAN.

Ook de andere medaillewinnaars van zaterdag – Ireen Wüst (zilver), Antoinette de Jong (brons) en shorttracker Sjinkie Knegt (zilver) – werden gehuldigd.

Het Holland Heineken House heeft de eerste huldigingen achter de rug. Het was meteen viermaal prijs voor de aanwezige Nederlandse fans die drie schaatsters en een shorttracker op het podium zagen verschijnen. ,,Ik kan het eigenlijk nog niet geloven”, zei Carlijn Achtereekte, uren nadat ze olympisch goud had gewonnen op de 3000 meter.

Het is de veertiende keer dat er tijdens de Olympische Spelen een Holland House is. De primeur was in Barcelona in 1992. NOC*NSF wilde graag een plek creëren waar sporters hun familieleden gedurende de Spelen konden ontmoeten. Het project werd de jaren daarna steeds groter, met ook ruimte voor Nederlandse sportfans en muziek en optredens.

Presentator en oud-schaatser Mark Tuitert en popartiest Roel van Velzen hadden eerder ook Ireen Wüst (zilver), Antoinette de Jong (brons) en shorttracker Sjinkie Knegt (zilver) op het podium gehaald. Allen ontvingen een zogenoemde tegel voor hun prestatie. De meeste emoties kwamen los bij De Jong, die het kleinood uit handen van haar moeder mocht onvangen. ,,Ik ben zo trots op mijn meisje”, klonk het geëmotioneerd.

Met name Wüst en Knegt toonden zich strijdbaar. ,,Er liggen nog kansen”, zei Knegt. ,,Ik moet maandag al weer aan de bak, de droom is nog niet voorbij”, aldus Wüst, die voor de vierde Spelen op rij goud hoopt te veroveren.


at Twitter: