Heineken haalt Holland House voor het eerst naar Nederland

Tijdens de Olympische Winterspelen zetten NOC*NSF en brouwer Heineken niet alleen hun traditionele Holland House neer in Zuid-Korea. Op het Leidspelein komt een dependance: het Holland Heineken Thuis.

Het feestpaleis met beeldschermen waarop wedstrijden en huldigingen zijn te volgen, komt tussen 9 en 25 februari in de ‘eigen’ Heineken Hoek. In tegenstelling tot de vestiging in Zuid-Korea hoeft daar niet voor te worden gereserveerd.Olympisch feestjeMogelijk komen er, net als in Zuid-Korea, ook optredens. “We kijken nu naar het programma,” zegt Norbert Cappetti van Holland Heineken House. “We willen aan het Leidseplein samen met Nederlandse gasten, bekenden en onbekenden, familie van sporters en met bezoekers het Olympische feestje vieren.”De Heineken Hoek wordt daarbij verbouwd tot ‘oranjepaleis’. “We hebben al langer de behoefte om ook in Nederland iets te doen tijdens Olympische Spelen. De uitbater van de Heineken Hoek reageerde heel enthousiast.”Voor Heineken is het ook een proef. “Als dit aanslaat, dan overwegen we in 2020 bij de Olympische Spelen in Tokio in meer cafés en meer steden een Holland Heineken Thuis op te zetten.”HeinekengroenIn Pyeongchang gaat het reguliere Holland Heineken House 9 februari open. “We zitten in een conferentiecentrum op tien minuten van het schaatsstadion. Het wordt helemaal aangekleed in oranje en Heinekengroen. We hebben er plek voor 700 mensen.” Er komen optredens van Nederlandse artiesten als Andre Hazes Jr. en Di-rect. De presentatie is in handen van schaatsanalist Mark Tuitert en Roel van Velzen.”Zoals het er nu naar uitziet, hebben we elke avond tenminste 400 man binnen en daar komen dan nog lokale en internationale bezoekers bij.” De veertig Nederlandse medewerkers vliegen maandag naar Zuid-Korea.Met het Amsterdamse Booking.com wordt ook samengewerkt voor overnachtingen in het Heinekenhuis, voor omgerekend 25 euro per nacht.Heineken en NOC*NSF begonnen in 1992 tijdens de Spelen in Barcelona met het Holland House en hebben sindsdien geen Olympische editie overgeslagen.

Hypsos bouwt aan Holland Heineken House

Schaatsfans worden uitgenodigd om zich te laven aan het oranjegevoel op het Amsterdamse Leidseplein.

Tom Venhorst uit Megchelen reist dit weekend af naar de Olympische Spelen in Pyeongchang. De 28-jarige Achterhoeker is geselecteerd om barman te worden in het Holland Heineken House.

Tom uit Megchelen naar Olympische Spelen

Heineken komt met het ‘Holland Heineken Thuis’. Dat is een afspiegeling van het Holland Heineken House – dit jaar neergestreken in Pyeongchang, Zuid-Korea – maar dan gewoon op ons ‘eigen’ Leidseplein, op twee boogscheuten afstand van de vroegere Heineken-brouwerij. Voor de gelegenheid wordt The Grand Café Heineken Hoek omgebouwd.

REGIO8 Hutteweg 26a 7071 BV Ulft   T: 0314-65 2345 E: redactie@regio8.nl

Oranjegevoel Heineken zegt: ‘Eindelijk kunnen alle thuisblijvers ook meegenieten van de sfeer en gezelligheid van het leukste huis van Nederland. In het Holland Heineken Thuis, op het Leidseplein in Amsterdam, zal het Oranjegevoel volledig tot uitbarsting komen en zullen Nederlandse sportsuccessen worden gevierd.’

U gebruikt een adblocker.Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien moet u deze uitzetten!

Achterblijvers Heinekens idee om een Holland House rond de Olympische Spelen (zomer en winter) op te tuigen, ontstond zo’n 25 jaar geleden. De rationale achter Heineken Holland Thuis is dat al die mensen die niet naar de Spelen kunnen afreizen, de ‘unieke atmosfeer’ nu ook kunnen beleven.

Pils en Koreaanse hapjes Bezoekers kunnen in het Holland Heineken Thuis, naast de openings- en sluitingsceremonies, alle relevante wedstrijden, maar ook de huldigingen op groot scherm bijwonen onder het genot van een Heineken, en Nederlandse en Koreaanse hapjes.

The Grand Café Heineken Hoek Het Holland Heineken Thuis is van 9 t/m 25 februari iedere dag van 10:00 uur tot laat geopend en gratis toegankelijk voor iedereen. Locatie: The Grand Café Heineken Hoek, Kleine-Gartmanplantsoen 3, Leidseplein, Amsterdam


at Twitter: