Ronaldo en Marcelo redden het seizoen van Real met stuntzege tegen PSG in …

21:53 – Cristiano Ronaldo heeft er sinds woensdag een prachtige statistiek bij. De Portugese ster van Real Madrid tekende woensdag voor de gelijkmaker (1-1) tegen Paris Saint-Germain en heeft daardoor een Champions League-record gegrepen.De aanvaller is de eerste speler in de geschiedenis van de Champions League die honderd doelpunten heeft gemaakt voor één club. Hij deed dat bovendien in slechts 95 wedstrijden. Lionel Messi staat ook op het punt om zich bij de Club van Honderd te voegen, de sterspeler van FC Barcelona heeft er tot dusver 97 gemaakt.Het duel tussen PSG en Real is nog bezig. Hier mis je niets van de CL-kraker.

Cristiano Ronaldo heeft het flauwe seizoen van Real Madrid gered met twee goals in de Champions League. De Koninklijke zette tegen PSG een 0-1 achterstand in de tweede helft om in een 3-1 zege, dankzij twee goals van CR7 en eentje van Marcelo. Real is wel nog niet klaar met Paris Saint-Germain, dat het belangrijke uitdoelpunt scoorde via Rabiot. De terugmatch staat op 6 maart op het programma.

Ronaldo op honderd Champions League-goals voor Real Madrid

Geen Thomas Meunier op het veld aan de aftrap. Onze landgenoot begon op de bank bij PSG, waar verder de jonge Kipembe verrassend de voorkeur kreeg op Thiago Silva. Ook Lo Celso stond in de basis bij de Parijzenaars. Bij Real Madrid zat Gareth Bale op de bank.

Real had aanvankelijk het betere van het spel in een partij met een moordend tempo. Aréola moest in actie komen op pogingen van Kroos en Ronaldo. PSG herstelde het evenwicht en kwam net na het halfuur op voorsprong. Nacho kon een voorzet van Mbappé niet ontzetten. Modric liet Rabiot lopen en die verzilverde de afvallende bal: 0-1. Real in slechte papieren maar vlak voor het rustsignaal kregen Los Blancos een lichte strafschop na een fout van Lo Celso. Ronaldo faalde niet: 1-1.

Ronaldo en Marcelo redden het seizoen van Real met stuntzege tegen PSG in Champions League

De Koninklijke haalde opgelucht adem, maar mocht in het begin van de tweede helft van geluk spreken. Eerst bracht Navas redding op een schot van Neymar, vijf minuten later had de bal op de gemoeten na hands van Sergio Ramos. Scheidsrechter Rocchi wilde er echter niet van weten en liet doorspelen. Een kwartier voor tijd kwam PSG opnieuw dicht bij de 1-2, maar ditmaal kwamen Mbappé en Dani Alves een schoenlengte tekort.

De spanning was dan ook te snijden in het slotkwartier, en het was Real Madrid dat uiteindelijk het laken helemaal naar zich toe trok. Cristiano Ronaldo maakte er met een gelukje 2-1 van na flauw ingrijpen van de ingevallen Meunier, die vervolgens ook niets kon doen tegen de 3-1 van Marcelo. Real Madrid de winnaar van de avond, maar de terugmatch is toch nog niet gespeeld. Afspraak op 6 maart in het Parc Des Princes.


at Twitter: