Beelden Ligue 1: Marcelo blundert bij Lyon, Neymar in vorm voor kraker

Beelden Ligue 1: Marcelo blundert bij Lyon, Neymar in vorm voor kraker
De druk ligt bij Zidane: Real Madrid móet winnen van PSG
Voetbal, muziek en docu: voor ieder – of toch bijna – wat wils op de kijkbuis deze avond. Ontdek hieronder onze tips.

Een slordige 222 miljoen euro: dat is de som die PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi over had om Neymar los te weken bij Barcelona en vol in te zetten op een eerste Beker met de Grote Oren. Het Parijse sterrenensemble maakte indruk in de groepsfase en start vanavond ook als favoriet tegen titelverdediger Real Madrid, dat hopeloos uit vorm is en een dramatisch seizoen beleeft. Toch blijft PSG best op zijn hoede. De historische 6-1-nederlaag en uitschakeling tegen Barcelona vorig jaar na de 4-0-zege uit de heenwedstrijd zit ongetwijfeld nog vers in het geheugen.

Riolo: ‘Ik zie helemaal geen signalen in die richting. Het bedrag van zijn transfer was zo astronomisch dat het volgens mij voor iedereen in de ploeg snel duidelijk was wie de baas zou zijn. Bijna alle ballen gaan in zijn richting. Dat de Brazilianen samenhangen zal wel zo zijn en heeft zijn invloed in de kleedkamer. Thomas Meunier is naar mijn mening een betere rechtsback dan Dani Alves, maar toch speelt Alves in de belangrijke wedstrijden omdat hij een van bazen is. Dat zorgt voorlopig niet voor onrust binnen de club. Dat kan wel het geval worden als die zogezegde patrons het straks laten afweten in de Champions League. Dan zal de kritiek op hun bevoorrechte situatie losbarsten.’

Deze Amerikaans-Britse musical van Tom Hooper, die in 2010 de Oscars voor beste film én reggiseur in de wacht sleepte, kan rekenen op een indrukwekkende sterrencast. De acteurs zingen de pannen van het dak in visueel overweldigende decors en zo wordt een hartverscheurend, maar uiteindelijk hoopvol verhaal verteld.

Riolo: ‘Dat valt niet te vergelijken. Ten eerste was er toen met Laurent Blanc een andere trainer, die meer uitging van balbezit en organisatie. Onder Unai Emery wordt er directer en verticaler gevoetbald, bovendien heeft hij er nu met Neymar en Kylian Mbappé twee immens getalenteerde spelers bij die nog meer snelheid brengen. Dat is puur kwalitatief een betere aanvalslinie dan Zlatan-Cavani-Di María. Offensief is PSG dit seizoen nóg efficiënter geworden en gevaarlijker op de tegenaanval, soms lijken het de Harlem Globetrotters wel: Neymar kan het zich permitteren de bal op zestig meter van de goal op te halen en zeven man te dribbelen.’

In het Frankrijk van de 19de eeuw wordt Jean Valjean (Hugh Jackman), een man die lang in een strafkamp heeft gezeten, voorwaardelijk vrijgelaten. Zijn verleden laat hem echter niet zomaar met rust, want hij wordt opgejaagd door de meedogenloze agent Javert. Het leven van Valjean verandert voor altijd wanneer hij de zorg op zich neemt van Cosette, de dochter van de alleenstaande moeder Fantine.

De druk ligt bij Zidane: Real Madrid móet winnen van PSG
De druk ligt bij Zidane: Real Madrid móet winnen van PSG

Het seksueel misbruik door katholieke priesters is van ongekende omvang gebleken. In een onthullende reportage van de Franse publieke televisie weten Franse journalisten bijna honderd voorbeelden van priesters te achterhalen die in de afgelopen 25 jaar zijn overgeplaatst na signalen van seksueel misbruik. De journalisten doen onder meer onderzoek in Afrika en Amerika.

Daniel Riolo is een van de meest gevreesde en tegelijkertijd gewaardeerde voetbalanalisten in Frankrijk. Auteur van verschillende boeken, waaronder L’ histoire de Paris Saint-Germain, fervent blogger en opiniemaker met een eigen programma op RMC Radio, maar bovenal kenner van alles wat PSG betreft. Hoe evalueert hij de eerste zes maanden van Neymar in Parijs?

Emery reageert op geruchten over Ronaldo: ‘Ik ben blij met Neymar’

In deze documentairereeks worden vijf Vlaamse transgenders gevolgd tijdens hun zoektocht naar een leven dat beter bij hen past.

‘Vorig seizoen was de uitschakeling door Barcelona een grote ontgoocheling, zeker omdat die er kwam na die fenomenale 4-0 in de heenmatch. Het beste PSG dat we ooit gezien hebben… en dat was zónder Neymar, hein! De ploeg ging toen in de terugwedstrijd mentaal ten onder, niet door een gebrek aan kwaliteit.
Vijf goede redenen om vanavond toch maar thuis te blijven
Vijf goede redenen om vanavond toch maar thuis te blijven

In deze aflevering breekt voor Senne een mooi moment aan: hij krijgt zijn langverwachte eerste testosteronspuit. Paulien krijgt eindelijk de pruik die ze altijd al wou. Selina verliest alle moed wanneer ze hoort dat haar geslachtsoperatie een paar maanden wordt uitgesteld. Ook Ariane krijgt slecht nieuws: haar trip naar New York valt in het water. Bij Dylano doen er zich na de borstverwijdering complicaties voor.

In 2014 verruilde Di Maria Real Madrid voor het Engelse Manchester United, waar hij nog een nare nasmaak heeft overgehouden aan zijn periode in Spanje. Ik kreeg op de dag van de WK-finale in 2014 een brief van Real Madrid. Daarin stond dat de Argentijnse bond verantwoordelijk zou zijn als er iets met me zou gebeuren in de finale (Di Maria was in de kwartfinale tegen België geblesseerd uitgevallen en zou de finale uiteindelijk niet spelen, red.). Ik heb die brief wel gelezen, maar daarna meteen verscheurd.'

Wie na de voetbaltopper tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain in Bernabéu nog niet genoeg heeft van het fenomeen Cristiano Ronaldo, krijgt met deze intieme documentaire een inkijk in het privéleven van een van de meest tot de verbeelding sprekende voetballers van deze generatie.

De sport van woensdag bij de NOS

Hij liet zich voor deze documentaire 14 maanden laten volgen door een cameraploeg. De docu biedt voor de allereerste keer een kijkje in het leven van de sterspeler van Real Madrid en de kijker krijgt emotionele beelden en openhartige gesprekken te zien van Ronaldo als vader, familieman, vriend en iconische voetballer.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma’s met DM Zapt in Messenger.

13/02/18 om 21:00 – Bijgewerkt op 14/02/18 om 09:51 Uit Sport/Voetbalmagazine van 14/02/18

Afgelopen zomer betaalde PSG 222 miljoen euro om Neymar (26) los te weken bij FC Barcelona. Is de duurste speler ter wereld dat geld al waard gebleken? De dubbele confrontatie tegen Real Madrid moet de laatste twijfelaars over de streep trekken.

In een voetbaltijdperk waarin efficiëntie, politieke correctheid en tactiek voorop staan, is Neymar een anomalie. Eentje die sommigen liefst wegsnijden, maar die de meesten koesteren. Met zijn treiterende dribbels, vernederende versnellingen en verleidelijke bewegingen staat de Braziliaanse aanvaller voor bandeloze poëzie in een wereld van gedienstige ambtenaren. …

Zidane vreest niet voor zijn toekomst: ‘Ik denk alleen aan de wedstrijd’

Sport/Voetbalmagazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Sport/Voetbalmagazine

Zidane is niet bezig met zijn positie

Sport/Voetbalmagazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Sport/Voetbalmagazine


at Twitter: