Neymar en Parijs: houdt de liefde stand of slaagt de flirt van Real Madrid?

Neymar en Parijs: houdt de liefde stand of slaagt de flirt van Real Madrid?
Motoren van neergestort Russisch vliegtuig teruggevonden
Vandaag om 14:14 door Diederik Van Vaerenbergh Tweet Delen Mail Print De Britse Lizzy Yarnold gooit zich op haar slee, in het omstreden pak. Foto: reuters Een aantal skeleton-atleten op de Olympische Winterspelen, onder wie de Belgische Kim Meylemans, diende een klacht in tegen de Britse deelnemers. Hun pak zou de grenzen van het toelaatbare overschrijden. ‘Er zijn geen regels overtreden’, constateerde de internationale federatie.

Enkele deelnemers aan het skeleton (een sport waarin je in buiklig op een sleetje naar beneden scheurt op een ijsbaan, red.) hebben een klacht ingediend tegen de Britse deelnemers …

Maar wat moeten groene politici met het begrip? Het past als een tang op een varken op hun nieuwlinkse gedachtegoed. Nochtans verzekerde Katrin Göring-Eckardt, de fractieleidster van Bündnis 90/Die Grünen in de Bondsdag, op het jongste congres van haar partij: ‘We houden van dit land. Het is onze Heimat en we zullen voor onze Heimat vechten’. Haar partijgenoot Robert Habeck, die in Sleeswijk-Holstein een superministerie leidt, vindt dat ‘politici een idee van Heimat, een idee van identiteit moeten formuleren’. Ook de groene Oostenrijkse president Alexander Van der Bellen ging bij de verkiezingen – met de hete adem van de extreemrechtse Vrijheidspartij in de nek – het woord niet uit de weg.

Enkele deelnemers aan het skeleton (een sport waarin je in buiklig op een sleetje naar beneden scheurt op een ijsbaan, red.) hebben een klacht ingediend tegen de Britse deelnemers. De reden: er zou een spoiler in het pak zitten en dat is verboden. ‘Er wordt in onze sport geëxperimenteerd, tot tegen de grenzen van het toelaatbare, maar volgens ons is dit voorbij de grens’, zei de Belgische Kim Meylemans, die zich bij de klacht aansloot.

Onder het pak zou een spoiler zitten, die de luchtweerstand vermindert en dus de aerodynamica verbetert, waardoor de baanvastheid (en bijgevolg de tijden) verbeteren. Een spoiler kennen de ouderen onder ons als iets wat in de jaren 80 op auto’s werd geplaatst, maar met de toegelaten maximumsnelheid op onze wegen eigenlijk compleet geen nut had, behalve een hoger Johnny-gehalte creëren.

In het skeleton zeker wel, maar op zich is het een evolutie van het pak waarmee de Britse baanwielrenners al op drie opeenvolgende Zomerspelen succesvol waren, schreef The Guardian maandag. Ja, geeft de krant toe, er werden zeker wenkbrauwen gefronst toen de Brit Dom Parsons, twaalfde op de wereldranking, plots de snelste oefentijden neerzette. Bij de vrouwen deden Laura Deas, zevende in de wereldbekerstand, en Lizzy Yarnold (negende) net hetzelfde: de tegenstand naar huis sleeën. Allemaal dankzij het pak.

Het Britse Team Sky kreeg in het wielrennen vorig jaar gelijkaardige klachten. Toen werd gezegd dat het feit dat ze vier renners in de top acht van de openingstijdrit van de Ronde van Frankrijk plaatsten, te danken was aan het gebruik van illegale tijdritpakken. Toen zou gebruik zijn gemaakt van ‘luchtbellen’, maar ook dat werd nooit bewezen.

‘Dat medewerkers van een ngo als Oxfam zich te buiten gaan aan seks met lokale meisjes in door ellende getroffen regio’s, valt moeilijk te verkopen’ (Port-au-Prince, Haïti).  blg

Zijlstra mikpunt van spot op sociale media na leugen

Pogingen om de luchtweerstand te verminderen en extra voordeel te puren uit het materiaal, zijn van alle tijden en van alle sporten. Denk aan het zwemmen met zijn haaienpak. Tot drie procent tijdswinst, werd gezegd. Het verschil tussen olympisch goud en pakweg een vijfde of een zesde plaats. Het pak werd verboden, de uitrusting moest weer worden gemaakt van normaal textiel en mocht niet langer zijn dan de knie. Maar wat merken we: de tijden van toen zijn inmiddels toch weer verbeterd, zonder de omstreden pakken.

Veel beter bekend zijn de evoluties in het wielrennen. Greg Lemond won de Tour door zijn ‘triatlon-stuur’. Nu werkt niemand nog een tijdrit af met een gewone fiets of een ‘worstenhelm’ zoals die waarmee Eddy Merckx zijn werelduurrecord fietste.

Ook de Formule 1 zoekt constant vernieuwing. Ook daar worden innovaties verboden, maar vaak proactief. Zo werd in april 2017 al beslist dat de ‘haaienvin’ en de ‘T-wing’ verboden worden. De haaienvin is een verlenging van de motorkap, terwijl de T-wing twee horizontale flappen zijn die op of achter de haaienvin gemonteerd kunnen worden. Het verbod ging wel pas in bij aanvang van het seizoen 2018, volgende maand dus. Maar wat zag de website Formula 1.com al? Dat de T-wing in aangepaste versie zou kunnen terugkeren op de wagens voor het nieuwe seizoen.

Inderdaad, de internationale federatie liet ondertussen weten dat het pak is goedgekeurd. De kwestie kwam weliswaar ter sprake op een bijeenkomst van de teamcoaches, maar de Britten waren er vooraf al gerust op, schreef onder meer The Telegraph.

Jerry Rice, een van de Britse deelnemers, maakte zich ook geen zorgen: ‘Mensen mogen speculeren zoveel ze willen. We zijn vernieuwers, geen bedriegers.’

Geprezen door Bill Gates, gesteund door de dalai lama

‘Het is niet de eerste keer dat er vragen worden gesteld’, zegt de Amerikaanse Katie Uhlaender nochtans. ‘Ik heb geprobeerd een identiek pak te krijgen en tegen mij werd gezegd dat het niet reglementair was.’ Uhlaender nuanceerde later: ‘Mijn Twitter-account wordt beheerd door iemand anders, niet door mezelf. Maar ik vind wel dat je er vragen over mag stellen.’

Volgens de Amerikaanse coach Darrin Steele is het trouwens lang niet zeker dat de Britten tijdens de wedstrijden zullen uitpakken met het pak. ‘Een groot deel van deze sport is mentaal. De Britten hebben door hun snelle oefentijden hun punt gemaakt. Tijdens de wedstrijd zal moeten blijken wie daardoor onderuit gegaan is.’

‘Dubbele boekhouding’ zaait twijfel over bossen

Zijn recordtransfer naar Paris Saint-Germain ligt nog vers in het geheugen, maar volgens sommige bronnen is Neymar Parijs al beu. Real Madrid zou op de loer liggen om de Braziliaan terug naar Spanje te halen. Is het toeval dat de Champions League-kraker tegen PSG op Valentijn wordt gespeeld?

“Neymar arriveerde te laat voor de vlucht naar Madrid en liet zijn ploegmaats wachten.”

Elke dag doet er wel een incident(je) rond Neymar en Paris Saint-Germain de ronde op de sociale media. Vedettenstreken …


at Twitter: