Meunier countert kritiek over verjaardagsfeest Neymar: “Moet hij pas twee …

Meunier countert kritiek over verjaardagsfeest Neymar: “Moet hij pas twee ...
PSG in Franse beker tegen Olympique Marseille
Het excentrieke verjaardagsfeestje van Neymar bij PSG beroert de gemoederen in Frankrijk. PSG speelde namelijk twee dagen later een bekerduel tegen tweedeklasser Sochaux, dus vond middenvelder Florian Tardieu het feestje van weinig respect getuigen. Thomas Meunier, ploegmaat van Neymar bij de Franse topclub, snapt de hele heisa niet en ziet geen graten in de timing.

Lees ook: Neymar blaast 26 kaarsjes uit in stijl met glamourfeest in Parijs

10 Photo News Neymar en Bruna Marquezine. Neymar zet kwaad bloed met superfeest: "Hij lacht ons in het gezicht uit" Neymar heeft veel vrienden gemaakt met zijn poepchique verjaardagsfeest, maar hij heeft er ook kwaad bloed mee gezet. Bij FC Sochaux, dat gistervanavond stevig met 1-4 verloor tegen PSG in de Franse beker, vonden ze dat het feestje aantoonde dat Neymar geen respect voor hen heeft. “Een megafeest, 48 uur voor de bekermatch tegen ons? Hij kijkt gewoon op ons neer”, aldus Florian Tardieu, de aanvoerder van tweedeklasser Sochaux.

FC Sochaux-Montbéliard Einde 1 – 4 Paris Saint-Germain Verslag Opstellingen

“Sorry voor mijn woorden, maar Neymar lacht ons gewoon in het gezicht uit”, aldus Tardieu. “Dat bevalt me niets. Ik lag zondag om 20u30 in mijn bed, terwijl de spelers van PSG tot in de vroege uurtjes gefeest hebben. Hoe zij zich voorbereiden, is hun keuze. Maar dit getuigt van weinig respect. Bovendien dachten ze bij PSG blijkbaar al voor de match dat ze in de volgende ronde zaten. Op hun website vroegen ze zich al af tegen wie ze in de kwartfinales zouden spelen. Door al die zaken lijkt het alsof Neymar en co op ons neerkijken.”

Tardieu had zich de dag voor de bekermatch opgewonden op de persconferentie. “ Ze hebben gewoon geen enkel respect”, aldus Tardieu. “Naar het schijnt hebben ze op hun clubwebsite al gezet dat ze kwartfinale spelen tegen een nog te bepalen ploeg. Vlak voor een achtste finale vieren ze feest en ik kan met niet inbeelden dat iedereen daar nuchter was. Ik ging de zondag gaan slapen voor 20u30, zij daarentegen waren aan het feesten. Maar goed, ze bereiden zich voor zoals ze willen”, aldus de Sochaux-speler. PSG won de wedstrijd overigens met 1-4. Na de wedstrijd vertelde Thomas Meunier aan de aanwezige pers wat hij vond van de hele heisa.

“Welke polemiek? Hij moet zijn verjaardag toch niet twee weken later vieren? Het ligt hem na aan het hart om zijn ploegmaats, zijn jeugdvrienden en familie uit te nodigen. Dat betekent ook niet dat je tot zes uur ’s ochtends moet blijven op het feestje. Iedereen is volwassen genoeg en voor mij is er is er helemaal geen probleem.” Meunier reageerde na de gewonnen wedstrijd nog eens op de kritiek van Tardieu met een ludieke tweet: “90 minuten met 1,3 promille in het bloed (er mag eens gelachen worden).”

De Argentijn Angel Di Maria maakte al in de eerste minuut de openingstreffer. Maar via een treffer van Florian Martin kwam Sochaux in de dertiende minuut op gelijke hoogte. Een kwartier later zette Edison Cavani PSG weer op voorsprong. Daarna stelde Di Maria met zijn tweede en derde treffer de zege voor zijn ploeg definitief veilig.

Quelle soirée! la qualification le come back d’ Igor Pregoun dans les cages le triplé d’ Angel un zoom sur mon magnifique caleçon 90 minutes avec 1,30 mg/l (c’est bon on rigole)un kop parisien toujours aussi présent#TÔTOUTARD #ICICESTPARIS pic.twitter.com/b59AH8TkGA

In de achtste finales van de Coupe de France heeft PSG, zonder Neymar, zich dinsdag vlot geplaatst voor de kwartfinales ten koste van FC Sochaux. Angel Di Maria had met een hattrick het grootste aandeel in de 1-4 overwinning van de Parijzenaars. Rode Duivel Thomas Meunier stond de hele wedstrijd op het veld.

De Parijzenaars namen een droomstart met een doelpunt van Di Maria na amper 53 seconden, op aangeven van Kylian Mbappé. Vijf minuten later moest Sochaux-keeper Lawrence Ati-Zigi de meubelen redden met een redding op een hakje van Edinson Cavani in de kleine rechthoek. Het was een geanimeerd matchbegin met kansen aan beide zijden. Na slecht uitvoetballen van Layvin Kurzawa kon Florian Martin de gelijkmaker voor Sochaux scoren.

Diezelfde Martin lag bijna aan de basis van de voorsprong voor de thuisploeg toen zijn corner na twintig minuten op de schoen van Mickaël Alphonse belandde, die vlak naast de paal mikte. Zeven minuten later was het wel raak aan de overkant: Cavani schoof de 1-2 aan de tweede paal binnen op aangeven van Kurzawa. PSG schakelde enkele versnellingen hoger, Sochaux kon amper volgen. Meunier waagde nog zijn kans op een afvallende bal na een corner, maar zijn schot vanop zo’n 25 meter waaide over.

Na de rust lieten de troepen van Unai Emery de teugels vieren. Even voor het uur kon Di Maria een mooie aanval bekronen met een doelpunt en was het boeken toe voor de thuisploeg. Vier minuten later was de hattrick van de Argentijn compleet toen hij de rebound op een schot van Cavani binnentikte. Sochaux kwam er niet meer aan te pas en Di Maria scoorde ei zo na zijn vierde treffer toen hij de bal na een voorzet van Mbappé op de linkerbil kreeg. In het absolute slot pakte de Duitse PSG-doelman Kevin Trapp nog rood na fors inkomen op de aanlopende Thomas Robinet buiten de zestien. De PSG-wissels waren reeds opgebruikt, waardoor verdediger Dani Alves nog een minuutje onder de lat moest postvatten. Het was slechts een smetje op een zorgeloze avond voor PSG.


at Twitter: