Ronaldo eerste speler die honderd treffers voor één club maakt in CL

Ronaldo eerste speler die honderd treffers voor één club maakt in CL
PSG-voorzitter: ‘Arbiter hielp Real Madrid’
Ronaldo is de eerste speler die minstens honderd treffers voor één club heeft gemaakt in het miljoenenbal (101). Lionel Messi staat namens FC Barcelona op 97 goals en is dus ook dicht bij de bijzondere mijlpaal.

Met zijn twee treffers tegen PSG heeft Ronaldo nu bovendien zeven seizoenen op rij minimaal tien keer gescoord in de Champions League. Zijn totale aantal doelpunten in de belangrijkste Europese clubcompetitie staat op 116.

Real Madrid heeft een eerste dikke tik uitgedeeld aan Paris Saint-Germain in de achtste finale van de Champions League. In de Spaanse hoofdstad werd het 3-1 voor de Madrilenen. Na de eerste 80 minuten stond het nog 1-1 en kon het alle kanten op, maar door een sterke slotfase trok de thuisploeg aan het langste eind.

PSG-voorzitter: ‘Arbiter hielp Real Madrid’

Dat zijn er meer dan 118 van de 137 clubs die ooit aan de Champions League deelnamen gezamenlijk wisten te scoren. Ronaldo maakte van zijn 116 doelpunten vijftien treffers in dienst van Manchester United.

Real doet PSG in slotfase pijn

Ronaldo mocht zich in december vorig jaar al de eerste speler noemen die in alle groepsduels tot scoren kwam in de Champions League. Real speelde in de groepsfase dit seizoen tegen APOEL Nicosia, Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund.

Ronaldo eerste speler met honderd treffers voor één club in CL

De productie van Ronaldo in de Champions League dit seizoen is verrassend genoeg gelijk aan zijn doelsaldo in de Primera Division. De Portugees scoorde in de competitie ‘slechts’ elf keer in 22 wedstrijden.

Real Madrid, dat op dinsdag 6 maart de return tegen PSG speelt in de achtste finales, kan de Champions League dit seizoen voor de derde keer op rij winnen. 

14 februari 2018 – Bij Paris Saint-Germain draait het dit seizoen allemaal om Champions League-winst, maar dat doel is door het 3-1 verlies bij Real Madrid al serieus op de tocht komen te staan. Trainer Unai Emery weigert echter om nu al de handdoek te werpen.Emery vond dat zijn team geen slecht spel op de mat legde in Madrid. “We hebben heel erg goed gespeeld”, liet hij na het duel weten. “We hadden meer verdiend. Op dit moment ben ik positief over de tweede wedstrijd. We hebben goed gespeeld, maar met 3-1 verloren. De uitslag geeft echter niet het juiste beeld van de wedstrijd weer. Daardoor is deze nederlaag vervelend. We hadden meer verdiend, maar het is door kleine momenten beslist.”Vorig seizoen won PSG thuis met 4-0 van FC Barcelona, om vervolgens met 6-1 te verliezen in Camp Nou. Nu zal het tegenovergestelde moeten gebeuren, beseft Emery. “Ik geloof in onze kansen voor eigen publiek. We hebben de kans om dit om te draaien.”Lees ook: “Acht keer scoren tegen Dijon is leuk, maar hier gaat het om”


at Twitter: